• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Wijnen beoordeeld door Perswijn

Perswijn is één van de meest toonaangevende tijdschriften over wijn in Nederland. Waar Proefschrift zich iets meer richt op de gastronomie, richt Perswijn zich meer op professionals en wijnliefhebbers in algemene zin. Het vakblad verschijnt circa 8 keer per jaar en publiceert diverse proefverslagen over wijnmakers en wijnregio’s. Iedere editie omvat een aantal thema’s waarvoor wijnimporteurs worden uitgenodigd wijnen in te sturen. De beoordelingen worden weergegeven in punten (20-puntenschaal) of sterren (maximaal 5). Het magazine staat onder redactie van Ronald de Groot en Lars Daniëls. Onderstaand diverse wijnen uit het assortiment die zijn beoordeeld door Perswijn:

Perswijn Sterrensysteem

Als Perswijn verslag doet van de resultaten van proeverijen wordt de waardering voor de kwaliteit van de wijnen meestal aangegeven met sterren. De betekenis van de sterren zijn als volgt:

* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend

Perswijn puntensysteem

Perswijn maakt gebruik van de 20-puntenschaal voor de beoordeling van complexe, kwalitatief hoogstaande wijnen. De score bestaat uit punten voor uiterlijk, geur, smaak en algemene indruk. De betekenis is:

1-12 punten: slecht tot matig, 13 punten: correct, 14 punten: correct tot goed, 15-16 punten: goed tot zeer goed, 17-18 punten: excellent, 19-20 punten: topklasse