• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

De rijke wijntraditie uit de Bordeaux 

 

Ontdek de diverse wijnen van Bordeaux met een focus op de appellaties Fronsac en Côtes de Bourg.

Biodynamische wijnen van topdomeinen.

Bordeaux

Bordeaux staat bekend om zijn rijke wijntraditie, en de regio's Fronsac en Côtes de Bourg zijn daar uitstekende voorbeelden van. Fronsac, gelegen aan de rechteroever van de Dordogne, heeft een lange geschiedenis en biedt prachtige wijnen die vaak in de schaduw stonden van St-Emilion en Pomerol. Dankzij het diverse terroir van kalksteen en klei, en een gematigd klimaat door de nabijheid van twee rivieren, is Fronsac het domein van de Merlot-druif.

Domaine Jean-Yves Milaire

Jean-Yves en Christine Millaire cultiveren hun wijngaarden biodynamisch, wat zorgt voor een pure expressie van druif en terroir. Hun wijnen, zoals de AOC Bordeaux Château Cavale en Loupiot Le Rouge Vin de France, rijpen voornamelijk in betonnen vaten en amfora's, wat hen een frisse en fruitige Bourgogne-stijl Bordeauxwijnen maakt.

Château Falfas

Het Château Falfas in de Côtes de Bourg, eigendom van John en Veronique Cochran, produceert sinds 1989 biodynamische wijnen. Gelegen op een van de mooiste hellingen aan de rechteroever van de Gironde, biedt dit domein wijnen zoals Les Demoiselles en de krachtige AOC Côtes de Bourg. De wijngaarden van Château Falfas, met hun oude wijnstokken op klei- en kalkstenen ondergrond, produceren wijnen met een groot bewaarpotentieel en een diepe expressie van het terroir.