• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Bodegas El Lagar de Moha - biologische Rueda

SpanjeRueda, Spanje

Biologische Rueda van Bodegas El Lagar de Moha

Ángeles en Alberto creëerden in 2018 na veel inspanning hun eigen persoonlijke project, El Lagar de Moha. Vanaf het begin waren ze heel duidelijk over hun ambities: Het wijnbedrijf moest uniek worden voor Rueda met 100% focus op de hoogste kwaliteit waarbij alles handwerk is en de wijngaarden  biologisch worden bewerkt. Bodegas El Lagar de Moha is bovendien het eerste (!) wijndomein van Rueda dat biodynamisch gecertificeerd is.

Naast eeuwenoude tradities willen Ángeles en Alberto ook innovatie toepassen. Daarom hebben ze in de wijngaard gekozen voor verschillende opbindsystemen, op zoek naar het systeem dat het beste bij de bodem past en dus druiven van betere kwaliteit kan opleveren. Inmiddels wordt er gewerkt met een opbindsysteem waarbij de productie per hectare weliswaar erg laag ligt, maar waarbij de kwaliteit van de verkregen druiven uitstekend is, met een zeer goede balans in suikers en zuren.

De bodegas is gevestigd in een oud wijnhuis uit de 17e eeuw met ondergrondse kelders in het onderste gedeelte die al in de 15e eeuw werden gebruikt voor de wijnproductie. Deze fraai kelders staan gevuld met verschillende soorten wijnvaten, zoals betoneieren, roestvrijstaal, Frans eiken, maar ook amfora. Ook hieruit blijkt dat tradities en avant-garde hand in hand samengaan.

In elk geval is het resultaat van hun wijnen verbluffend. Ze zijn herkenbaar Rueda, maar duidelijk onderscheidend: loepzuiver, delicaat en toch complex en met zeer verfijnde bitters in de afdronk.