• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Domaine La Navicelle

FrankrijkLe pradet, Frankrijk

Domaine La Navicelle, Le Pradet

Domaine La Navicelle ligt in het hart van de Provence op de noordelijke hellingen van het bergmassief Colle Noire. De wijnstokken staan in terrassen aangeplant op zware kleigrond met een rotsachtige ondergrond van kalksteen, zandsteen en leisteen. De noordelijke ligging en de nabijheid van de Colle Noire beschermen de wijnstokken tegen de hitte. Het stelt Domaine La Navicelle in staat om, zonder gebruik te maken van irrigatie, rijke, complexe wijnen te verkrijgen met een mooie frisheid en een "terroir" identiteit.

Bio-dynamische Côtes de Provence

Vandaag telt het domein in totaal 20 hectare wijngaarden, waarvan 18 hectare in productie is. Er worden verschillende druivensoorten verwerkt: Rolle, Clairette en Muscat voor de witte wijnen; Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Tibouren en Cinsault voor de rosés en rode wijnen.

Om het beste uit dit uitzonderlijke terroir te halen, werkt Romain Magnanou, de wijnbouwer, al vele jaren met biologische en biodynamische wijnbouw (biologische certificering in 2014 en Demeter in 2017).