Waarom Artisan Wines?
Persoonlijk wijnadvies? Neem contact op
Adams Wein is het wijndomein van Simone Adams, een zeer talentvolle wijnmaakster in Rheinhessen
De wijngaarden van At Roca liggen in Penedès tussen de berg Monserrat en de middellandse zee.
Diederik Beker werd in 2017 uitgeroepen tot Wijnmaker van het jaar tijdens de Wijnkeuring Lage Landen.
Bodegas El Lagar de Moha heeft maar één doel: de hoogste kwaliteit Rueda waarbij alles handwerk en biologisch is.
Bodegas Fulcro is gelegen in de Spaanse wijnregio Rias Baixas (Galicië) en maakt uitstekende biologische Albariño.
Boriel La Vitarèle behoort tot de top van de Languedoc. Jean-Francois Izarn maakt bio-wijnen met veel expressie!
De Verdicchio uit Matelica is aanzienlijk mineraler dan uit Jesi door de aanwezige zeeklei in de bodem.
Koele nachten en kalkrijke bodem staan garant voor de elegante wijnen van Château de la Selve
Al sinds 1989 worden de wijngaarden van Château Falfas conform bio-dynamische principes bewerkt.
Cahors nieuwe stijl! Malbec van silice (zand en kiezel) zorgt voor fruitige aroma's en zachte tanninebitters.
Thibaud Boudignon is een rising star in de Loire. Diverse sterrenrestaurants werken met zijn wijnen.
Passerina, Pecorino en Rosso Piceno Superiore, maar dan net even anders. Vini naturali ten top!
Clemens Busch maakt op dit moment misschien wel de mooiste terroir-rieslings van de hele Mosel - Perswijn
Contesa di Rocco Pasetti is een wijnhuis in de Abruzzen (Abruzzo - Collecorvino), nabij Pescara en de Gran Sasso.
De bedreven Giulio nam het familie-domein over in 2003. Inmiddels behoort zijn Teroldego tot de beste uit de regio.
Bergwijnen uit de Franse Alpen (Savoie), gemaakt conform biologische principes. Raszuivere stijl. Curiositeit!
Domaine Aimé Blouzard in gevestigd in Péronne (Mâconnais), waar Rémi Desmaris fantastische wijnen maakt.
Bio-dynamie zorgt volgens Ballorin voor een betere balans in suiker en zuurgraad. Demeter-gecertificeerd!
De rode Givry 1er Cru van Domaine Besson kenmerkt zich door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Een Muscadet met inhoud en terroir-expressie is niet vanzelfsprekend. Bonnet-Huteau toont aan dat het kan!
Vader Jean-Paul is vooraanstaand lid van de 'bende zonder zwavel'; zoon Charly treedt in zijn voetsporen...
Domaine Chollet is een wijndomein dat biologische Pouilly-Fumé maakt van de Sauvignon Blanc-druif
In 2015 werd de Picpoul de Pinet van Belle Mare door De Elsevier verkozen tot de beste 65 wijnen van het jaar...!
Domaine de Cazaban staat garant voor betaalbare sterrenwijnen uit de Cabardès (Languedoc)
Domaine de la Saraziniere is een wijndomein in Bussières, een dorpje vlakbij Pouilly-Fuissé (Bourgogne)
De Crémant de Jura van Domaine des Ronces is een heerlijk en uitstekend alternatief voor duurdere Champagnes
Domaine du Cros maakt van de Marcillac een heel bijzondere wijn: 'Lo Sang del Païs', het bloed van het land.
Absolute topwijnen uit Saint-Péray, Saint-Joseph en Cornas. Wijnen worden gelagerd in een 160 meter lange tunnel.
De Pouilly-Fuissé en Saint-Véran van Domaine Eric Forest behoren tot de beste Chardonnays van de Bourgogne.
Domaine Jean Yves Millaire is gevestigd in Fronsac en maakt Bourgogne-stijl Bordeauxwijnen
Domaine Jolivet is een familiedomein in Saint-Joseph (noorderlijke Rhône) en wordt geleid door Bastien Jolivet.
Evenals in Chablis is de bodem rond Vezelay zeer kalkrijk met fossielen van oesters (Gryphea gigantea).
Domaine La Navicelle maakt zeer fraaie Côtes de Provence blanc, rosé en rouge. Bio-dynamisch (DEMETER)
Lucie Fournel nam in 2006 de wijngaard van haar ouders over. Ze stapte meteen uit de coöperatie. En hoe?!
Louis Chenu Père & Filles is een familiewijnhuis in Savigny-les-Beaune, Bourgogne.
Matthieu en Sylvanie Bouchet maken op bio-dynamische wijze een fantastische Chenin Blanc en Cabernet Franc
De Chablis van Moreau Naudet zijn zeer mineraal en ziltig, gecombineerd met fraaie structuur en zuurtegraad.
Le Mesnil behoort tot de beste dorpen van de Champagne voor Chardonnay en geniet daarom een Grand-Cru status.
In 1994 besloten om uit de coöperatie te stappen en daar geen seconde spijt van. Fruitige en zuivere stijl chardonnay.
Vale spijkerbroek, sandalen en lang grijs haar. Eugenio Rosi is een prototype bio-man van het land, ofwel “La Terra”..!
EVA BIO staat voor gastronomische, bio-dynamische vruchtensappen uit de Alpen zonder toevoegingen
Rising star in de Piëmonte. Aanvankelijk modernist, maar inmiddels bio, wilde gisten, minimaal sulfiet, geen klaring.
Biologische Prosecco di Valdobbiadene, Prosecco Treviso en Prosecco Colfondo van het wijnhuis "Fratelli Collavo"
Ciriaco Cefalo is een man naar ons hart. Een Italiaan ten voeten uit. Trots op de lokale terroir en trots op zijn wijnen.
Julien Thurel maakt fantastische ciders van appels en peren zonder gebruik te maken van chemicaliën.
Uitstekend wijnhuis voor elegant gemaakte Châteauneuf-du-Pape en Côtes du Rhône.
Zeer fraaie huiswijnen uit de Languedoc van de familie Jacques Boyer met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.
Mousserend (metodo classico) vormt de specialiteit, maar ook de witte en rode wijnen scoren hoge ogen..!
Wijngaarden die behoren tot de beste cru's van Soave, zoals de zeer stijle Monte Foscarino (vulkanisch gesteente).
Papari Valley is een klein wijnhuis in Georgië. Ze maken natuurwijn volgens de klassieke methode: in qvevri.
Sancerre van Domaine Paul Cherrier is Sauvignon Blanc in optima forma: complex, mineraal, verfijnd en bio
Peter Jakob Kühn werd in 2017 door de wijngids Gault & Millau uitgeroepen tot "Winzer des Jahres" in Duitsland.
Podere Le Cinciole is een bio-dynamisch wijndomein, gelegen in San Panzano in het hart van de Chianti Classico
Stefano Balducci is een echte perfectionist en maakt daarom gebruik van een sorteertafel in de kelder.
De wijnen van Sampietrana zijn modern gemaakt en breed toegankelijk; ideale huiswijnen voor elke dag.
Sparkling Rocco is een uniek alcoholvrij aperitief uit Alto Adige (Süd-Tirol) van appels met rood vruchtvlees.
De Saint-Aubin 1er Cru "En Remilly" van Langoureau grenst aan de beroemde Grand Cru "Le Montrachet".
De bio-wijngaarden liggen midden in een natuurreservaat ‘Lago Preola e Gorghi Tondi’ (erkend door WWF).
Tenuta La Raia maakt Gavi DOCG van 100% Cortese, waarbij bio-dynamische principes in de wijngaard gehanteerd.
Andreas Porzelt, een bescheiden dertiger, enorm gedreven en behorend tot de grootste talenten van de Pfalz.
Weingut Rieger is een familiedomein in Baden (Markgräflerland) waar zoon Philipp Rieger de kar trekt.
Wijndomein Kitsberg werd in 2008 opgericht door Daniel en Eva Medarts. De wijnen van Kitsberg behoren tot de absolute top van de Belgische wijnen.