• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

At Roca - Penedès

SpanjeSant Cugat Sesgarrigues, Spanje

At Roca

At Roca werd in 2012 gestart als nieuw project door Agusti Torelló Sibill, wijnmaker van het beroemde Cava-huis Agusti Torello Mata, zijn zus Lali en zijn zoon Roca. Samen bundelen zij een enorme hoeveelheid kennis en jarenlange ervaring en streven ernaar het Penedès ‘terroir’ optimaal tot uitdrukking te laten komen in hun wijnen. Zij produceren mousserende wijnen onder de DO Clàssic Penèdes', maar met dit project bewijzen zij ook dat Penedés veel meer is dan alleen mousserend. Roca heeft stage gelopen en gewerkt bij: Champagne Bruno Michel (AOC Champagne), the Zuccardi family (Valle de Uco, Argentina) and Luis Cañas (DOC Rioja).

Penedès

De wijngaarden van At Roca liggen in Penedès tussen de berg Monserrat en de middellandse zee. In het noorden stroomt de rivier de ‘Anoia’ en in het zuiden de ‘Foix’. De bodem in dit gebied is rotsachtig met voornamelijk kalksteen, maar langs de rivieren zijn er ook klei- en kalkbodems. Voor de wijnbouw een zeer interessant gebied door de verscheidene microklimaten. Er wordt vooral gewerkt met oude wijngaarden en inheemse druiven. Deze zijn speciaal geselecteerd op hun unieke karakter. 

Lokale boeren

Er wordt gewerkt met oude wijngaarden. Deze zijn speciaal geselecteerd op hun unieke karakter. De oogst wordt in samenwerking gedaan met de lokale boeren. Er wordt (gecertificeerd) biologisch gewerkt. Daarnaast worden er alleen autochtone druivensoorten uit de steek gecultiveerd en de wijnen vergisten spontaan.