• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Maak kennis met het team van Artisan Wines

Pieter-Dirk kreeg de wijn bijna letterlijk met de paplepel naar binnen, want ging als kind al graag mee op wijnreis naar Duitsland. Koos desondanks voor een studie logistiek. Echter, het wijnvirus kon hem niet loslaten. Ontwikkelde een sterke voorkeur voor authentieke, biologische wijnen. Is een perfectionist en streeft daarom altijd naar de mooiste parels. Wil soms nog wel eens de tijd vergeten, vooral als hij zich in een wijnkelder van een wijnboer bevindt…..

Favoriete witte wijn: Riesling GG “Falkenlay”, Weingut Clemens Busch
Favoriete rode wijn: Barolo DOCG Serralunga, Ferdinando Principiano

Daniël zorgt binnen het team voor strategische en inspirerende ideeën. Is een echte wijnliefhebber, maar heeft ook een passie voor whisky. Gaat altijd op zoek naar de natuurlijke, authentieke smaak in de wijn. Heeft daarom een hekel aan gladde, commerciële wijnen die altijd hetzelfde smaken. Juist de nuances in natuurlijke wijnen zorgen ervoor dat elk glas weer een ontdekkingsreis is voor hem.

Favoriete witte wijn: Chignin-Bergeron “Raipompou”, Adrien Berlioz
Favoriete rode wijn: Bourgogne Pinot Noir “Le Bon”, Gilles Ballorin

Dieke werkt naast Artisan Wines ook bij apotheek De Klipper in 's-Gravenzande. Is een echte doener en weet als geen ander orde in de chaos te scheppen. Zorgt vooral op drukke momenten voor de helpende hand. Heeft veel kennis van medicijnen, maar ontwikkelt steeds meer passie voor lekkere en gezonde wijnen. Is dan ook zelden ziek. Je doet haar een plezier met een glas rosé of een frisse bubbel, zoals de alcoholvrije Betuwse Bruis.

Wim is van origine tuinder in aubergines en paksoi, maar weet dankzij Artisan Wines ook steeds meer van druiven. Wim houdt van structuur en vastigheden. Komt dan ook zelden ergens te laat. Files en wegomleidingen zijn daarom z’n grootste ergernis. Wordt daarentegen heel erg blij als hij bij klanten een kopje koffie of – liever nog - een biertje krijgt aangeboden. Drinkt stiekem ook liever bier dan wijn. Hoewel, de Riesling Feinherb van Weingut Porzelt is voor Wim inmiddels een zekerheidje bij de maaltijd…..

Een studie in Rome en vele vakantiebezoeken aan Italië brengen Machteld Levinga in aanraking met Italiaanse wijnen. Het wijnvirus laat haar niet meer los. Een opleiding Verpleegkunde wordt al snel ingewisseld voor de studie International Hotel Management. Ervaring doet ze op als sommelier bij diverse horeca in Groningen, waaronder Brussels Lof. Via het wijnhuis Tenuta Gorghi Tondi komt Machteld in contact met Artisan Wines. Ze blijkt dezelfde taal te spreken en is daarom graag ambassadeur van Artisan Wines voor de regio Noord-Oost-Nederland. Naast wijn heeft ze ook een voorliefde voor Scandinavië. Zo rijdt ze al jaren Volvo en gaat ze het liefst naar Zweden op Wintersport…..

Favoriete wijn: Riesling GG "Mariënburg”, Weingut Clemens Busch
Favoriete wijn: Zibbibo Sicilia DOC "Rajah", Tenuta Gorghi Tondi

Wijnproeverijen en wijn-spijsdiners
Onder de naam Levinga Wijnen verzorgt Machteld graag wijnproeverijen en wijn-spijsavonden. Meer informatie hierover tref je aan op haar eigen website.

Monique vormt het creatieve brein achter de relatiegeschenken van Artisan Wines. Verzorgt tevens de boekhouding en maakt dat alle administratie op orde blijft. Is vrij direct in haar mening en gaat dus niet oneindig zitten filosoferen over een glas wijn, maar zegt gewoon of de wijn smaakt, ja of nee. Haar absolute favoriet? De Zibibbo Secco van Tenuta Gorghi Tondi! Waarom? Smaakt lekker! Dat dus… 

Zijn accent verraadt onmiskenbaar zijn afkomst. Die ligt duidelijk niet in het Westland, maar in een vissersdorp dat inmiddels is ingelijfd door de mooiste stad achter de duinen. Heeft dan ook veel kennis van de zee, maar is tevens begenadigd met zeer creatieve handen. Weet daarom voor elk probleem wel een oplossing te bedenken. Vindt veel wijnen al snel te zuur, maar een Duitse Feinherb of een Caringole Rouge kan Leen wel bekoren.