• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Crémant, alternatief voor Champagne

Crémant, een sprankelend alternatief voor Champagne

Champagne is synoniem met feest en luxe, maar kent u ook zijn charmante neef, de  Crémant ? Frankrijk herbergt niet alleen de wereldberoemde Champagnestreek maar ook andere regio's waar voortreffelijke mousserende wijnen worden gemaakt. 
Deze Crémants, zoals de Crémant de Bourgogne en Crémant de Jura, worden vaak gemaakt volgens de méthode traditionelle, dezelfde methode als Champagne, maar zijn uniek in hun expressie en terroir.

Crémant de Bourgogne: Mousserende wijnen buiten Champagne

De Crémant de Bourgogne, vaak gemaakt van Chardonnay en soms aangevuld met Pinot Noir, Gamay of Aligoté, biedt een scala aan smaken en stijlen. Een prachtig voorbeeld is de Crémant de Bourgogne Brut van Domaine La Croix Montjoie. Deze wijn heeft elegante citrustonen en bloemige aroma's, met een subtiele hint van brioche. Het biedt een verfijnde ervaring die kan wedijveren met vele Champagnes.

AOC Vézelay: Hart van Crémant de Bourgogne

Het wijnhuis La Croix Montjoie is gelegen in het schilderachtige gebied van Vézelay, bekend om zijn UNESCO werelderfgoed en historische betekenis. De wijngaarden van het domein profiteren van een uniek microklimaat, wat resulteert in wijnen met karakter en diepgang. Hun Crémant de Bourgogne is meer dan een alternatief voor Champagne; het is een viering van de diversiteit en rijkdom van de Bourgogne.

Crémant de Jura: authentieke expressie

Een ander juweel is de Crémant de Jura van Domaine des Ronces, een biodynamische wijn gemaakt van 100% Chardonnay. Deze Crémant onderscheidt zich door zijn natuurlijke productiemethoden en lange rijping sur lie, wat resulteert in een wijn met complexe aroma's en een frisse, levendige smaak.


De unieke terroir van Jura

De Jura is een regio die bekend staat om zijn unieke wijnen en druivenrassen. De Crémant de Jura van Domaine des Ronces is een prachtig voorbeeld van de kwaliteit die deze regio te bieden heeft. Met een focus op duurzaamheid en respect voor het land, creëert dit domein wijnen die zowel het milieu als de wijnliefhebber ten goede komen.


Conclusie: Mooie mousserende wijnen ontdekken? Kijk eens buiten de champagne! 

Crémants bieden een verfijnde, maar vaak meer toegankelijke optie voor liefhebbers van mousserende wijnen. Of u nu kiest voor een Bourgogne of Jura, deze wijnen zullen u verrassen met hun kwaliteit en veelzijdigheid. Ze bewijzen dat er buiten Champagne nog veel meer te ontdekken valt in de wereld van mousserende wijnen. 
Ontdek zelf de rijkdom van Crémant en laat u verrassen door de diversiteit en kwaliteit die Frankrijk te bieden heeft buiten de grenzen van Champagne.