- Specialist in biologische wijnen
- Kleinschalige producenten
- Geen verzendkosten vanaf € 100
Bio-dynamische wijnen uit de Jura
Domaine des Ronces werd in 1950 opgericht door George Mazier die uitsluitend Chardonnay plantte op zijn perceel van 1 hectare. Sindsdien heeft zijn zoon Michel het bedrijf uitgebreid tot 6 hectare. Daarbij heeft hij ook de rode druiven Trousseau, Poulsard en Pinot Noir aangeplant, samen met de witte druif Savignin. Het domein is in 2010 begonnen met biologische en biodynamische landbouw. Kevin, de 3e generatie, kwam het team versterken in 2016. In hetzelfde jaar verkreeg domein de Demeter certificering.
Crémant de Jura
De Crémant de Jura van Domaine des Ronces is gemaakt van 100% Chardonnay. De druiven hiervoor worden met de hand geoogst in manden van 25 kg zodat de druiven niet beschadigen. De alcoholische gisting vindt op natuurlijke wijze plaats met de wilde gist van de druiven. Om de fruitige aroma’s en smaak zoveel mogelijk te behouden, vindt er geen malolactische gisting plaats. Na de tweede gisting op fles rijpt de wijn 24 maanden op de dode gistcellen (sur lie).