• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Weingut Rieger

DuitslandNoblingstraße 13, Buggingen, Duitsland

Weingut Rieger - Markgräflerland

Weingut Rieger ligt in het zogeheten Markgräflerland dat circa 3.000 hectare aan wijngaarden telt. Markgräflerland is een streek in het zuidwesten van Duitsland, in de deelstaat Baden-Württemberg. Het ligt tussen de Breisgau in het noorden en het Zwarte Woud in het oosten. De naam, die letterlijk vertaald “Markgravenland” betekent, refereert aan de vroegere markgraaf van Baden-Durlach.

Philipp Rieger

In 2001 besloot zoon Philipp in de voetsporen van zijn ouders te treden en begon hij met zijn opleiding oenologie. Tijdens zijn opleiding heeft hij stage gedaan in Toscane en in 2008 is hij meester-wijnmaker geworden. Sindsdien verrijkt hij het familiebedrijf met zijn opgedane kennis en jeugdige energie. Vanaf 2005 wordt er biologisch gewerkt en sinds 2010 zelfs biodynamisch, met demeter certificering. De keuze voor biodynamische wijnbouw komt voort uit het streven naar kwalitatief zeer hoogstaande druiven en een respectvolle behandeling van de natuur.

Biodynamische wijnbouw

Door verschillende planten te zaaien, zoals klaver, wikke, boekweit en kaasjeskruid, wordt niet alleen atmosferisch stikstof in de wijngaard gebonden, maar wordt ook de bodem losgemaakt en worden natuurlijke mineralen afgegeven. Daarnaast trekken de bloeiende planten verscheidene insecten aan en waardoor de wijngaard tot leven komt. Dit vele werk in de wijngaard levert gezonde druiven op en die vormen de basis voor de zuivere en frisse wijnen van het domein.