• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Domaine Ballorin, Morey-Saint-Denis - Bourgogne

FrankrijkMorey-Saint-Denis, Frankrijk

Enkele jaren geleden begonnen met slechts 0,4 hectare in Chenôve (nabij Marsannay); inmiddels 5 hectare groot en dat zegt wel iets over de ambities van deze producent. De wijngaarden van Ballorin liggen verspreid over diverse appellaties in de bekende Côte de Nuits met percelen in Marsannay, Fixin, Morey-Saint-Denis en Nuits-Saint-Georges.

Bio-dynamische Bourgognes

Tot voor kort werkte Ballorin biologisch. Bij wijze van experimenteren ontdekte Ballorin dat een bio-dynamische benadering een betere balans tussen suiker en zuurgraad genereert: meer frisheid, meer fruit, meer complexiteit en meer expressie van de bodem. Sindsdien worden alle wijngaarden conform bio-dynamische principes bewerkt. In de kelder wordt uitsluitend gewerkt met de natuurlijke gisten en is het gebruik van nieuwe vaten beperkt.

Bourgogne Pinot Noir en Bourgogne Aligoté

Opvallend zijn de zachte, rijpe zuren en concentraat in zijn wijnen. Naast de zeer pure en verfijnde stijl van de Bourgogne Pinot Noir (wijnstokken tussen 25 en 55 jaar oud, gem. 25 hl/ha), maakt Ballorin ook een indrukwekkende Bourgogne Aligoté. De oude wijnstokken en de kalkrijke bodem zijn hiervoor de ingrediënten.