• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Peter Jakob Kühn, Oestrich-Winkel - Rheingau

DuitslandOestrich-Winkel, Duitsland

Al ruim 200 jaren (sinds 1786) houdt de Familie Kühn zich met wijnbouw bezig. Inmiddels de 11e generatie. In 2005 heeft dochter Sandra, na het behalen van haar Oenologie diploma in Geisenheim, het familieteam versterkt. Men bewerkt 15 ha, die voor 83% met Riesling en 17% met Spätburgunder druiven beplant zijn. Twee-derde van de oogst betreft droge wijnen. 

De basis van de kwaliteit van de wijnen ligt in de intensieve manier waarop men de wijngaarden verzorgd volgens de Biodynamische principes. Naast de sterke focus op harmonie en vitaliteit in de wijngaard, hanteert Peter-Jakob Kühn een zeer selectieve oogst (grotendeels met de hand) en een langzame, spontane gisting waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gisten uit de wijngaard. Deze vinificatie levert krachtige, natuurzuivere wijnen met veel mineraliteit en een perfecte harmonie tussen zoet en zuur. De wijnen worden zo weinig mogelijk in hun ontwikkeling gestoord.

In 2015 werd Peter Jakbob Kühn verkozen tot “Wijnmaker van het Jaar” door de toonaangevende Gault&Millau. Ook andere wijngidsen zijn zeer onder de indruk van deze wijnmaker, zoals Robert Parker (Wine Advocate), Vinum en Eichelmann.