- Specialist in biologische wijnen
- Kleinschalige producenten
- Geen verzendkosten vanaf € 100
Wijnhuizen › EVA BIO - Vruchtensappen
EVA BIO gastronomische bergsappen uit Alto Adige
Latsch, Italië
Vinschgau/ Val Venosta (Alto Adige)
Vinschgau/ Val Venosta, gelegen ten westen van Merano, is het grootste droge dal in Alto Adige (Italiaanse Alpen), met minder dan 500 mm regen per jaar. Een uitstekend klimaat dus voor fruitteelt. Kenmerkend voor het gebied zijn de zonnige dagen, en ’s nachts de koele winden. De hoogte van de landbouwgebieden (tot zo’n 1100 meter) zorgt voor een lang rijpingsproces, waardoor appels en andere vruchten hun voortreffelijke smaak krijgen.
EVA-Bio, gastronomische bergsappen
Al ruim 20 jaar werken Klaus en Irmi Oberhofer conform bio-dynamische principes in hun appelgaard, aangeplant zijn op de zonnige en droge Tarscher Schuttkegel. Op het hoogtepunt van hun rijpheid worden de appels met de hand geplukt en tot heerlijk sap geperst. Daarbij worden ook heerlijke melanges gemaakt met andere vruchten. Door korte, zachte verhitting blijven alle waardevolle ingrediënten behouden. De sappen bevatten geen toevoegingen zoals suiker, conserveringsmiddelen of antioxidanten en zijn veganistisch. Een aantal internationale prijzen getuigen van de kwaliteit van EVA biologische bergsappen. Bovendien zijn ze gastronomisch heel goed inzetbaar….!