• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Betuws Wijndomein, Nederlandse wijnen uit Erichem

NederlandErichem, Nederland

Het Betuws Wijndomein is een wijngaard in Erichem. Met 21.500 stokken is het een van de grotere wijngaarden van Nederland. Sinds 2008 worden de wijnen van dit wijndomein duurzaam geproduceerd.

Duurzame wijnbouw

De familie Beker had aanvankelijk een kleinschalig akkerbouwbedrijf met graan en suikerbieten, maar zocht alternatieven die meer rendabel zijn. Het resulteerde in een wijngaard. In 2004 werden de eerste wijnstokken aangeplant. Bewust koos wijnmaker Diederik voor druivenrassen die bestendig zijn voor het Nederlandse klimaat en de Betuwse rivierklei. Zo kan hij duurzamer werken omdat hij minder bestrijdingsmiddelen hoeft te gebruiken. 

Witte en rode wijnen

Sinds 2018 heeft het Betuws Wijndomein een omvang van circa 7 hectare met in totaal circa 21.500 wijnstokken. Het merendeel wordt aangewend voor de productie van witte wijnen. Daarbij gebruik makend van druivenrassen als Johanniter, Solaris, Palatina en Souvignier Gris. Voor de rode wijnen wordt gebruik gemaakt van druivenrassen als Regent, Cabernet Cortis, Muscat Bleu en Pinotin.

Wijnmaker van het Jaar

Op diverse concoursen blijkt dat Diederik Beker tot de beste wijnmakers van de lage landen (Nederland & België) behoort. Tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen in 2017 werd Beker zelfs uitgeroepen tot Wijnmaker van het jaar. Een jaar later werd het Betuws Wijndomein uit 67 deelnemende wijngaarden gekozen tot een van de twee beste wijngaarden. Inmiddels worden de wijnen van het Betuws Wijndomein geschonken bij diverse sterrenrestaurants in Nederland en ook verkocht via de webshop van Artisan Wines.

 

Wijnen van Betuws Wijndomein