• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Aanbiedingen

Kelderrestant Betaalbare Bubbels

Nederlanders drinken steeds vaker mousserende wijnen. Maar die kunnen prijzig zijn. Vooral als ze uit de regio Champagne komen. Gelukkig zijn er geweldige alternatieven voorhanden die ook op de 'champagnemanier' zijn gemaakt (een tweede vergisting op fles zorgt voor al die bruis) maar niet zo mogen heten. Ze komen nu eenmaal niet uit die regio, waardoor deze alternatieven vaak veel voordeliger zijn. Enfin, we laten je graag kennismaken met onze Franse crémants en Duitse sekt. Betaalbaar, maar met minstens net zo veel feestelijke bruis. En, omdat het een kelderrestant betreft, nu ook nog eens extra voordelig……

€ 89.50

Bekijk deze aanbieding

Kelderrestant Bourgogne Vezelay

Ongeveer 45 kilometer ten zuiden van Chablis ligt een min of meer verscholen wijngebiedje, dat van Bourgogne Vézelay. Het bestaat uit vier gemeenten, waaronder uiteraard Vézelay. Dat bekend is vanwege zijn basiliek Sainte Marie-Madeleine en als een startpunt van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Van de ongeveer 130 hectaren wijngrond behoren er 10 aan Domaine La Croix Montjoie dat in 2009 gesticht werd door Matthieu en Sophie Woillez. Evenals in Chablis is de bodem zeer kalkrijk met fossielen van oesters (Gryphea gigantea). Dit geeft de wijnen voldoende mineraliteit en een eigen karakter mee. Niet zonder reden kreeg Vézelay in 2019 een eigen appellatie.

€ 120.00

Bekijk deze aanbieding

Kelderrestant Provence Blanc & Languedoc Rouge

Hoewel de Provence en de Languedoc allebei in het zuiden van Frankrijk zijn gelegen, zijn de beide wijnregio’s toch heel verschillend. In de eerste plaats vanwege de volumes. De Languedoc is by far de grootste wijnplas van Frankrijk. Maar we zien het ook terug in het druivenspectrum. De Provence richt zich veel meer op de inheemse druiven, zoals Rolle (Vermentino) en Mourvèdre, terwijl de Languedoc ook veel internationale druiven heeft aangeplant, zoals Chardonnay, Merlot en Syrah. Daarnaast is de Provence veel meer bekend om zijn rosé en witte wijnen, dan om zijn rode wijnen. Dat staat uiteraard niet los van de maritieme invloeden, zoals we dat ook terug kunnen proeven in de wijnen van La Navicelle, gelegen in Le Pradet (Côte d’Azur). Dit kelderrestant laat het beste van beide regio’s proeven. Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met deze fraaie wijnen!

€ 75.00

Bekijk deze aanbieding

Proefpakket Wine Paris

Artisan Wines heeft vorige week Wine Paris bezocht! Maandag en dinsdag zat de agenda vol om onze partners te ontmoeten.

Het leukste van Wine Paris is dat we onze wijnmakers persoonlijk kunnen spreken. We hebben samen nieuwe jaargangen geproefd en de laatste trends in de wijnmarkt besproken.

Krijg je de kans om Wine Paris te bezoeken moet je dat zeker doen, het is een leuke ervaring. Maar als je liever thuis blijft, kun je gewoon op ons rekenen, want wij zoeken de mooiste wijnen voor je uit. Zoals ook dit fraaie proefpakket met een aantal Franse pareltjes die we geproefd hebben op de beurs.

€ 87.05

Bekijk deze aanbieding