• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

FrankrijkLe Mesnil-sur-Oger, Frankrijk

Stéphane Regnault keert in 2007 terug naar zijn familiedomein in de Côte des Blancs, nadat hij al twee carrières achter de rug heeft. Voorheen werkte hij als sommelier in Londen bij Le Pont de la Tour en daarvoor was hij ingenieur in de ruimtevaart. Geïnspireerd door gesprekken met veel jonge wijnmakers in de Champagne, besluit hij na zijn terugkeer om geen herbiciden meer te gebruiken in de wijngaarden. Om nog een stap verder te gaan, is de wijngaard sinds de oogst van 2020 biologisch gecertificeerd. In dezelfde geest is Stéphane beïnvloed door de biodynamische wijnbouw, waarbij hij gebruik maakt van diverse preparaten, infusies en afkooksels van planten (brandnetel, paardenstaart, smeerwortel, duizendblad, enz.). Al deze praktijken dragen bij aan het verminderen van de doses koper en zwavel, maar ook aan het vergroten van het respect voor de bodem en levende organismen. In de kelder werkt Stéphane zo natuurlijk mogelijk, dus spontane vergisting, (malo) en minimaal sulfiet.

Champagne-parcellaire

Stéphane brengt zijn eerste ‘Champagne-parcellaire’ uit in 2018, een terroir van één wijngaard uit de twee Grand Cru-dorpen die hij cultiveert in Oger en Le Mesnil. De wijnstokken zijn tussen de 40 en 60 jaar oud. Van zijn wijngaarden heeft Stéphane drie percelen geselecteerd voor zijn cuvées: Chemin de Flavigny in Oger; Moulin, op de grens tussen Oger en Le Mesnil; en Hautes-Mottes in Le Mesnil. Deze percelen werden geselecteerd om het terroir het best tot zijn recht te laten komen. 

Elke cuvée is vernoemd naar een andere jazzmodus, een knipoog naar Stéphane's passie voor het spelen van jazzsaxofoon.