• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

 

Welke wijn bij asperges!

Riesling, Sauvignon Blanc

of toch liever Silvaner...?

 

Welke wijnen bij asperges, het witte goud?

Eerder dan gebruikelijk werden de eerste asperges dit jaar al in maart geoogst. Inmiddels zijn de asperges volop verkrijgbaar. Wie liefhebber is van het witte goud, is meestal ook liefhebber van een bijpassende wijn. Maar welke wijnen bij asperges combineren het beste? Dat is mede afhankelijk hoe de asperges bereid worden. Artisan Wines beveelt de volgende wijn-spijscombinaties aan:

Welke wijn bij frisse asperge-salade?

Een aspergesalade vraagt om een wijn met een frisse bite. De groene kruiden, zoals bieslook en peterselie doen het vooral goed bij een Grüner Veltliner, Sauvignon Blanc en fruitige stijl Silvaner. 

Welke wijn bij roergebakken asperges met gamba's?

Asperges met gamba's is vanwege de ziltige en tegelijk licht zoetige tonen een uitstekende combinatie met een gerijpte Riesling of een aromatische Zibibbo. Tip: beide wijnen zijn ook uitstekend inzetbaar bij asperges op oosterse wijze.

Welke wijn bij asperges met lamsvlees?

Bij asperges met lamsvlees heeft een rode wijn met een frisse, sappige structuur onze voorkeur. Je kunt dan denken aan de Bardolino Classico van Menegotti of een rode Beaujolais van de Gamay-druif.

Welke wijn bij gekookte asperges met ham, ei & krieltjes

Kies je voor asperges met ham, ei en krieltjes, dan is de Falanghina uit Campania een verrassende combi. Serveer je deze asperges met botersaus of gegratineerd met kaas? Ga dan voor Weisser Burgunder (Pinot Blanc).

Welke wijn bij asperges met zalm?

Zalm is een vettige vis die heerlijk combineert met de sappige structuur van asperges. Die balans zoek je ook in de wijn: een romige textuur met frisse zuren. Die vind je in de Mâcon-Chardonnay en de Silvaner "Muschelkalk". 

Welke wijn bij asperges met tagliatelle?

Asperges lenen zich uitstekend voor een Italiaanse pasta, zoals tagliatelle met champignons en een romige saus. Welke wijn past daar het beste bij? Wij adviseren de Pecorino uit Le Marche of de Soave Classico uit Veneto.