• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

ARTISAN WINES WINT 3 AWARDS TIJDENS 33e PROEFSCHRIFT WIJNCONCOURS

Door Artisan Wines op 10-11-2021

‘-Gravenzande (Westland), november 2021
 
In de Posthoornkerk te Amsterdam werden eind vorige maand de winnaars bekend gemaakt van het 33e Proefschrift Wijnconcours, een initiatief van The Wine & Food Association. De winnaars kregen onder het genot van een glas Champagne de bijbehorende oorkondes uitgereikt uit handen van juryvoorzitter Jan van Lissum.
 

Wijnen van het Jaar 2021

Van de ruim 500 ingezonden wijnen kwamen in totaal 170 wijnen in de finale, waarvan slechts 20 awards werden uitgereikt in diverse (prijs)categorieën. Artisan Wines zond 6 verschillende wijnen in en kreeg maar liefst 3 awards uitgereikt voor “Wijn van het Jaar”. Het betreft de volgende wijnen:

Finalewijnen Proefschrift Wijnconcours

Naast de bekendmaking van de awards werd op de website van The Wine & Food Association ook een selectie gepubliceerd met de beste finalewijnen. Ook hier werden drie wijnen van Artisan Wines vermeld:
 

Complimenten

Tijdens de uitreiking werd Artisan Wines gecomplimenteerd door juryvoorzitter Jan van Lissum: “een zeer knappe inzending dat ook door andere juryleden werd opgemerkt”. De Grand Jury bestaat uit diverse sommeliers van toonaangevende restaurants in Nederlands.
 
Pieter-Dirk Roeleveld, Directeur-Eigenaar van Artisan Wines:
“Dat we maar liefst 3 awards zouden winnen en ook nog eens 3 finalewijnen, hadden wij vooraf niet kunnen denken. Na afloop zei een gerenommeerde collega-importeur dat Artisan Wines min of meer als winnaar naar huis ging. Dat is natuurlijk een fantastisch compliment”.

Over het Proefschrift Wijnconcours

De Wine Professional Wine Challenge is een initiatief van de Wine & Food Association en wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de beurs Wine Professional. De Challenge wordt ondersteund door Alliance Gastronomique, Jeunes Restaurateurs d’Europe en Les Patrons Cuisiniers.
 
Uitgebreide proefnotities van alle wijnen zijn terug te vinden op de productpagina's van de desbetreffende wijnen.