• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Proefschrift Wijnconcours 2023: maar liefst 8 acht wijnen van Artisan Wines in de finale....

Door Artisan Wines op 26-10-2023

Het Proefschrift Wijnconcours is één van de meest prestigieuze en toonaangevende competities voor de gastronomische (wijn)sector van Nederland.  Op maandag 6 november aanstaande worden de winnaars bekend gemaakt van 2023. Artisan Wines zond dit jaar acht wijnen in. Alle acht staan in de finale….. 
 

Verkiezing Wijn van het Jaar 2023

Het is ieder jaar weer een spannend moment voor veel wijnimporteurs. Welke wijnen zijn genomineerd voor “Wijn van het Jaar” en welke wijnen krijgen deze prestigieuze award uitgereikt? Tijdens het vakevenement Gastronomie in Leerhotel Het Klooster zal een vakjury, bestaande uit sommeliers en wijnpublicisten, circa 100 verschillende finalewijnen beoordelen. 

Prix du Sommelier

Naast de reguliere prijzen zal er ook een ‘Prix du Sommelier’ worden uitgereikt, waarbij ook de gastronomische inzetbaarheid van de wijn zal worden meegenomen in de beoordeling. De ene wijn komt nu eenmaal beter tot z’n recht in een wijn-spijscombinatie dan de andere.

Finalewijnen Artisan Wines

Dit jaar zonder Artisan Wines acht verschillende wijnen in. Maar liefst alle acht wijnen staan in de finale en daar zijn we uiteraard heel trots op. Onderstaand een overzicht van onze finalewijnen.
 

Mousserend:

Witte wijnen:

Rode wijnen:

Dessertwijn: