• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Maar liefst 4 wijnen van Artisan Wines in finale 30e Proefschrift Wijnconcours

Door Artisan Wines op 11-10-2018

Maar liefst 4 wijnen uit het assortiment van Artisan Wines zijn genomineerd tot finalewijn van het 30e Proefschrift Wijnconcours. Alleen de allerbeste wijnen die in Nederland en België verkrijgbaar zijn, worden geselecteerd voor dit zeer prestigieuze concours. 

Wijnen van het Jaar 2018

Tijdens de vakbeurs Gastronomie - Fine Food Professional op 5 november in de Amsterdam RAI staan circa 100 finalewijnen open voor de bezoekers en worden de winnende importeurs gehuldigd.

Elke ingestuurde wijn krijgt ruime aandacht van de panelleden, en pas bij unanimiteit gaat hij naar de uiteindelijke finaleproeverij. De Grand Jury onder leiding van voorzitter Jan van Lissum kiest vervolgens in een blindproeverij in elke categorie de Wijnen van het Jaar 2018.

Genomineerde wijnen

Wijnimport Scheveningen, het moederbedrijf van Artisan Wines, zond dit jaar 6 verschillende wijnen in. Maar liefst 4 van de 6 wijnen zijn genomineerd tot Wijn van het Jaar. Het betreffen de volgende 4 wijnen:

Gastronomie | Fine Food Professional

Gastronomie/Fine Food Professional richt zich uitsluitend op professionals en eindbeslissers. Naast diverse toonaangevende wijnimporteurs staan diverse exposanten op de beurs die gespecialiseerd zijn in uiteenlopende producten voor de horeca, zoals vis, schaal- en schelpdieren, vleeswaren, charcuterie, kruiden, specerijen, groenten en fruit, delicatessen, enzovoorts.

Proefschrift Restaurants Awards

Evenals voorgaande jaren wordt de Gastronomie Fine Food Professional gecombineerd met een award ceremonie voor restaurants, zoals beste Sommelier van het Jaar, talentvol gastvrouw van het Jaar, Fromagier van het Jaar enzovoorts.

Clemens Busch en Weingut Porzelt

Wijnimport Scheveningen is als exposant vertegenwoordigd op het Paviljoen voor Duitse Wijn. Zowel de wijnen van Weingut Clemens Busch (Mosel) als van Weingut Porzelt (Pfalz) worden door ons ter keuring aangeboden, evenals de 4 finalewijnen van het Proefschrift Wijnconcours.

Aanmelden Gastronomie | Fine Food Professional

Gastronomie/Fine Food Professional richt zich uitsluitend op professionals en eindbeslissers. Hierbij wordt op het eerste gezicht een selectief toegangsbeleid gehanteerd. Dit ten behoeve van de kwaliteit van de beurs. U kunt zich aanmelden op de website van de Gastronomie | Fine Food Professional.