• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Save the date: Wijn-spijsavonden met Barolo-wijnmaker Ferdinando Principiano

Door Artisan Wines op 09-02-2019

  • Woensdag 20 maart en Donderdag 21 maart 2019

  • Restaurant De Dyck, Woubrugge

  • Restaurant Aan de Zweth, Schipluiden/ Delft (* Michelin)

Beste wijnliefhebber,

Volgende maand brengt het wijnhuis Ferdinando Principiano (Piëmonte - Italië) een bezoek aan Nederland. Naast een bezoek aan diverse restaurants bieden wij ook onze particuliere klanten de mogelijkheid kennis te maken met deze unieke wijnproducent.

In samenwerking met Restaurant de Dyck in Woubrugge en Restaurant Aan de Zweth (* Michelin) in Schipluiden organiseren wij respectievelijk op woensdag 20 maart en donderdag 21 maart een 'winemaker's dinner'. De beide restaurants zullen het menu speciaal afstemmen op de wijnen van Ferdinando Principiano. Tevens zal uitleg worden geven bij de bijzondere wijnen.

Ferdinando Principiano

Het wijnhuis Ferdinando Principiano ligt in het hart van de Barolo-regio in het plaatsje Monforte d'Alba en beschikt over een aantal van de beste percelen (cru's) in het gebied. Aanvankelijk maakte Principiano gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard. Omdat hij er zelf ziek van werd stapte Principiano in 2004 over op biologische wijnbouw en besloot hij voortaan wijn te maken op een natuurlijke manier (vin naturel). Dat wil zeggen zonder toevoeging van sulfiet en gekweekte gisten. Ook de heftige houtrijping werd in de ban gedaan. Het resultaat: elegantie pur sang! 

Barolo DOCG

Barolo behoort tot de meest bekende en ook spannende wijnen van de wereld. Deze rode DOCG-wijn uit de regio Piëmonte (Noord-West Italië) heeft een enorm bewaarpotentieel en wordt ook wel “IL RE DEI VINI, IL VINO DEI RE” ofwel ‘koning der wijnen en wijn der koningen” genoemd.

Persrecensies

Niet zonder reden werken sommeliers van diverse toprestaurants graag met de wijnen Principiano. Ook de pers is lovend over zijn wijnen:

Kortom, het beloven twee bijzondere culinaire avonden te worden. Reserveer daarom woensdag 20 maart en donderdag 21 maart dus alvast in uw agenda. Aanvullende informatie volgt zo spoedig mogelijk.