• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 75
21
Mar
Wijn-spijsavond met Barolo DOCG van Principiano

Datum: 21 maart 2019
Tijd: van 19:00
tot 23:00

  • 4 gangen-diner inclusief amuses en koffie/thee
  • Bijpassend wijn-arrangement inclusief presentatie door het wijnhuis Ferdinando Principiano
  • Prijs per persoon: € 95,- per persoon
  • Restaurant Aan de Zweth (* Michelin), Schipluiden

Restaurant Aan de Zweth (* Michelin) in Schipluiden biedt op donderdag 21 maart een bijzonder menu aan dat is aangepast op de wijnen van Barolo-wijnmaker Ferdinando Principiano.

Op woensdag 20 maart en donderdag 21 maart brengt Barolo-wijnhuis Ferdinando Principiano een bezoek aan Nederland. Naast een bezoek aan diverse restaurants bieden wij ook onze particuliere klanten de mogelijkheid kennis te maken met de unieke wijnen. 

Samen met sommelier Arnold Zwartkruis heeft Artisan Wines een 4 gangen-diner plus amuses voor u samengesteld dat uitstekend aansluit op de wijnen van Ferdinando Principiano. Naast de bekende Barolo-wijnen zullen uiteraard ook andere typische Piëmontese wijnen van dit kleinschalige wijnhuis worden geschonken, zoals de Timorasso (witte wijn) en de Barbera d’Alba DOC. 

Ferdinando Principiano maakt zijn wijnen op een zo natuurlijk mogelijk stijl (vin naturel), zonder toevoeging van gekweekte gisten en sulfiet. De wijnen kunnen daarom worden omschreven als puur en elegant. Niet zonder reden werd de Barolo DOCG Serralunga geselecteerd tot de ‘beste 60 wijnen van het Jaar” in het vakblad Elsevier en werd de Barbera d’Alba “Laura” november 2018 tijdens de beurs Gastronomie verkozen tot “Wijn van het Jaar” door The Wine & Food Association.

Na de opening in 2015 ontving Restaurant Aan de Zweth binnen 1 jaar een Michelin ster, kreeg het een plek in de top 100 van beste restaurants in de gids "Lekker" en scoorde het afgelopen jaar 17/20 punten in de Gault & Millau 2019. Tevens werd sommelier Arnold Zwartkruis verkozen tot wijn-spijsspecialist van 2018 door Gault & Millau.

Kom op donderdag 21 maart genieten van een bijzonder culinaire avond en verneem rechtstreeks het verhaal achter de bijzondere wijnen van Ferdinando Principiano. Reserveer snel want het aantal couverts in beperkt.

U kunt uw reservering per e-mail doorgeven via info@artisanwines.nl o.v.v. Wijn-spijsavond 21 maart, uw naam, telefoonnummer en het aantal personen. Ook kunt u uw reservering telefonisch doorgeven via 06 48547251.

Locatie: Restaurant Aan de Zweth (* Michelin)
Rotterdamseweg 480
2636KB Schipluiden (Midden-Delfland)

Prijs: 95,00