• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Nieuw: biologische Crozes-Hermitage Domaine Les 4 Vents

Door Artisan Wines op 06-03-2024

Tijdens Wine Paris maakten wij kennis met Lucie Fourel van Domaine Les 4 Vents. Dit wijndomein ligt in de AOP Crozes-Hermitage, in het noorden van de Rhône, net iets ten zuiden van Lyon.

Biologische Crozes-Hermitage

Lucie nam in 2006 de wijngaard van haar ouders over, waarvan de oogst traditioneel werd verwerkt door de lokale coöperatie: Cave de Tain l'Hermitage. Ze zag hoe haar ouders zorgvuldig aan hun wijnstokken werkten en hoe het uitstekende druivenmateriaal vervolgens in de coöperatie werd verwerkt tot een middelmatige massawijn. Ze stapte over op biologische landbouw en lanceerde haar eerste zelfgeproduceerde oogst in 2010 onder de naam Domaine Lucie. Zus Nancy werkt sinds 2013 ook in de wijnmakerij en sinds de oogst van 2015 heet de wijnmakerij Domaine Les 4 Vents.

Sappige en verfijnde Syrah

Onze eerste bevindingen waren meteen indrukwekkend. Zelden hebben wij zulke sappige en verfijnde Syrah geproefd. Het fruit explodeerde in onze mond. Ook de witte Rousanne is zeer delicaat en gastronomisch heel goed inzetbaar. Kortom, een welkome aanvulling op ons assortiment.