• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Menegotti Brut Metodo Classico scoort zeer goed tot uitstekend in Perswijn

Door Artisan Wines op 14-12-2018

Recent proefde het proefpanel van Perswijn diverse mousserende wijnen uit Italië. Naast enkele Prosecco’s werden ook andere Spumanti geproefd, waarvan het merendeel is gemaakt conform de Metodo Classico. Dit is de methode waarbij de 2e gisting op fles plaatsvindt, vergelijk dus met Champagne.

Metodo Classico

Toch is het karakter van een Metodo Classico uit Italië anders dan een Champagne. De zuidelijker ligging zorgt voor een warmer klimaat en dat maakt de wijnen milder en ronder. Wie Champagne te strak en zuur vindt, doet beslist geen slechte deal door eens te kiezen voor een Italiaanse variant.

Top 3

Volgens Perswijn komen er immers heel mooie exemplaren uit het noordelijke deel van Italië, zoals in Trento, Piëmonte, Lombardia en Veneto. Een fraai voorbeeld hiervan treffen we aan in de Menegotti Brut Metodo Classico 2014. Van de ruim 25 ingezonden wijnen uit de regio Veneto krijgt deze wijn een plek in de top 3. 

Perswijn geeft deze wijn maar liefst ****(*), het equivalent van “zeer goed – uitstekend”. Het panel omschrijft de wijn als volgt:

Geur: toast, appel en citrus, breed
Smaak: krachtig, mooie mousse, lengte, mild