• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Riesling en Spätburgunder Muschelkalk krijgen hoge scores in Gault Millau - tijdelijk 20% korting!!

Door Artisan Wines op 28-07-2018

De opwarming van het klimaat ondervinden we momenteel heel letterlijk aan den lijve. Echter, ook wijngaarden hebben last van de droogte en de warmte. Vooral jonge aanplantingen. De wortels komen immers niet diep genoeg voor het grondwater en dan ontstaat er stress. 

Oude wijnstokken

Artisan Wines werkt daarom uitsluitend samen met wijnproducenten die kiezen voor oudere wijnstokken en/of voldoende snoeien in combinatie met een hoge plantdichtheid. Dat levert weliswaar minder rendement op per wijnstok, maar de kwaliteit is des te beter.

Meer waardering voor Riesling van Muschelkalk

Door de opwarming van het klimaat ontstaat ook een heroriëntatie op het vlak van bodemgesteldheden en druivensoorten. Een treffend voorbeeld treffen we aan in de Pfalz (Duitsland). Veel (oudere) wijngidsen geven traditioneel de voorkeur aan Rieslings afkomstig van Buntsandstein (zandsteen) dat een rijpere stijl Riesling genereert. Echter, een gesteente als Muschelkalk zorgt juist voor meer zuren en frisheid. Vooral in warme jaargangen is dat dus een pluspunt. 

Weingut Porzelt in Gault Millau

De talentvolle wijnmaker Andreas van het biologisch gecertificeerde Weingut Porzelt uit de Pfalz (Duitsland) maakt uitzonderlijk mooie wijnen van de Klingenmünster Kirchberg, een perceel met veel Muschelkalk. Dit blijk o.a. uit de fraaie recensies in Gault Millau.

Aanbieding: tijdelijk 20% korting op Riesling en Spätburgunder Muschelkalk

  • Aanbieding is geldig t/m 11 augustus 2018;
  • Bij besteding vanaf € 75,- worden uw wijnen franco huis geleverd;
  • U kunt de wijnen op afspraak ook afhalen in ons magazijn in 's-Gravenzande.