• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Barolo 2016 van Principiano krijgt uitzonderlijk hoge scores in Wine Enthusiast

Door Artisan Wines op 19-08-2020

Wine Enthousiast, het toonaangevende wijnvakblad in de Verenigde Staten publiceerde onlangs de proefnotities van de nieuwe jaargangen Barolo, te weten 2016. Zowel de Barolo DOCG del Commune di Serralunga als de Barolo DOCG "Ravera" di Monforte van het wijnhuis Ferdinando Principiano ontvingen een uitzonderlijk hoge score: respectievelijk 96/100 en 98/100 punten. Beide wijnen kunt u bestellen in de webshop van Artisan Wines.

Barolo 2016

Eerder had wijnmaker Ferdinando Principiano het ons al laten weten: "Barolo 2016 wordt één van de beste jaargangen ooit. Een zeer gebalanceerde jaargang met fraaie rijpheid en zuren, vergelijkbaar met 2010 en 2013, maar dan nog verfijnder." Nu zeggen wijnboeren vanuit commerciele belangen wel vaker dat de nieuwe jaargang weer beter is dan de vorige jaargang, alsof elk jaar beter wordt.

Afijn, wij keken met veel belangstelling uit naar het moment dat de Barolo 2016 op de markt zou worden gebracht door Principiano. En toegegeven, Ferdinando heeft niets teveel gezegd. Deze jaargang is kort samengevat indrukwekkend mooi!

96-98 punten in Wine Enthusiast

Wij zijn kennelijk niet de enige die zo onder de indruk is van deze wijnen. Het in de Verenigde Staten zeer toonaangevende wijnvakblad Wine Enthusiast kwam recentelijk met de proefnotities Barolo 2016 voor de dag. Honderden Barolo's werden geproefd, waarbij een tweetal Barolo 2016 van Ferdinando Principiano een uitzonderlijke hoge score behaalde: 96/100 en 98/100 punten.

Barolo DOCG del Commune di Serralunga 2016: 96/100 punten

Rozenblaadjes, kamfer, bosbes en mos zijn slechts enkele van de aroma's die je zult vinden op dit prachtige, stralende rood. Het is heerlijk en boordevol aardse finesse, met sappige rode kersen, rijpe aardbeien, zoethout, wild en bijna zoute minerale tonen. Strakke, verfijnde tannines en frisse zuren houden het onberispelijk in balans. Drinken tot 2031.

Barolo DOCG "Ravera" di Monforte 2016: 98/100 punten

De aroma's van menthol, leder, geperste rozen en bosbessen vormen de verleidelijke neus van deze krachtige rode wijn. Bijzonder lekker, een betoverend smaakpalet met sappige Marasca-kersen, frambozencompote, truffel en tabak, terwijl een muntachtige noot blijft hangen in de lange afdronk. Stevige, fijnkorrelige tannines en heldere zuren zorgen voor een mooie balans en een stevige structuur. Drinken 2024-2041.