• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Zomerse terras/bbq-wijnen: tijdelijk al vanaf € 4,95 per fles!

Door Artisan Wines op 14-07-2017

Beste wijnliefhebber,

Aankomend weekend en de dagen erna worden weer zomerse temperaturen verwacht. Wel zo prettig als je dan een smaakvolle en licht verteerbare zomerwijn in huis hebt. Nog mooier als ie ook niet te veel kost. Kies daarom Les Granges des Félines..! 

Zilte zeewind
Geïnspireerd door zijn passie als wijnmaker, cultiveert Robin Fenestre van Domaine de Belle Mare een wijngaard in het gehucht “Felines”. Vanuit de wijngaard geniet men van het schitterende uitzicht op het grootste binnenmeer van de Languedoc, het Étang de Thau. De directe nabijheid van de Middellandse Zee zorgt voor een frisse en zilte zeewind en zorgt voor een temperende rijping van de druiven. De wijnen gemaakt van de druiven uit deze wijngaard worden gebotteld onder het label “Les Granges de Félines” en zijn verkrijgbaar in zowel wit als rosé.

Les Granges de Félines Blanc
Gemaakt van Sauvignon Blanc, Vermentino, Muscat sec en Picpoul (inheemse druif). De druiven worden in de nacht geplukt om eventuele rotting te voorkomen en de wijnen des te meer frisheid en zuiverheid te geven. Fraaie aroma's van witte bloemen, buxus, citrus, grapefruit en groene kruiden. In de smaak lekker fris, levendig en crispy. Zet je plateau fruits de mer met citroen maar alvast klaar. Deze wijn weet er wel raad mee.... 

Les Granges de Felines Rosé
Zeer lichte zalmrose kleur, haast vin gris, stuivende aroma’s van witte bloemen en vers gesneden aardbei, framboos, citrus en zwarte bes. In de smaak al net zo sappig en frivool als de geur doet vermoeden, voorzien van een ziltige ondertoon en frisse, elegante zuren. Een terras-rosé pur sang, maar dan wel één met karakter en daardoor uitstekend inzetbaar bij de borrel en/of bbq. En tja, voor het geld hoef je het al helemaal niet te laten….

Wit bij de (gegrilde) vis
Dorstlessend en tegelijk een goede begeleider bij gegrilde vis van de bbq treft u aan in de inheemse Catarratto van het bio-gecertificeerde Tenuta Gorghi Tondi. De wijngaarden van dit domein liggen in een natuurreservaat. Heerlijk met een knoflook-limoendressing...!!
Liever iets meer klassiek? Kies dan de Mâcon-Uchizy van Domaine Sallet. Een heerlijke chardonnay gemaakt op het fruit met een heel zacht smaakpalet.   

Toch liever rood....??
Uiteraard willen wij de liefhebbers van rode wijn niet te kort doen. In deze periode gaat onze voorkeur uit naar fruitige en toegankelijke rode wijnen die je best iets koeler mag serveren. Wacht dacht u van de Bardolino Classico? Volgens Perswijn "Cool rood in optima forma" en volgens het FD zelfs "een ware verrassing"....!! 

Deze aanbiedingen zijn geldig t/m 31 augustus 2017. Meer info over de wijnen treft u onderstaand aan.