• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Wijn-spijsavond met Clemens Busch bij Restaurant Aan de Zweth volgeboekt.

Door Artisan Wines op 26-03-2018

De wijn-spijsavond Restaurant Aan de Zweth met Weingut Clemens Busch op donderdag 19 april is inmiddels volgeboekt. Wel zijn er nog plaatsen beschikbaar voor de wijn-spijsavond op vrijdag 20 april bij Restaurant Central Park by Ron Blaauw.

Restaurant Central Park by Ron Blaauw

Gelet op het beschikbare aantal couverts voor de wijn-spijsavond bij Restaurant Central Park is het raadzaam uw reservering vroegtijdig aan ons door te geven om zodoende teleurstelling te voorkomen. Restaurant Central Park is geïnspireerd door topchef Ron Blaauw en hanteert een vergelijkbare formule als zijn succesvolle Gastrobar (* Michelin) in Amsterdam.  

Grosses Gewächs 

De voorbereidingen op de beide wijn-spijsavonden zijn inmiddels in volle gang. In samenspraak met Weingut Clemens Busch is afgesproken dat speciaal voor deze beide wijn-spijsavonden een aantal bijzondere wijnen uit de collectie zal worden geserveerd. Het betreffen oudere jaargangen “Grosses Gewächs”, wijnen gemaakt van de beste percelen (cru’s) van de Pündericher Mariënburg.

Pündericher Mariënburg

De Pündericher Mariënburg behoort tot de beste wijngaarden van de Mosel. Typerend voor de Pündericher Mariënberg is de grote diversiteit aan soorten leisteen in de bodem. Naast Grauen Schiefer (grijze leisteen) en Blauen Schiefer (blauwe leisteen) beschikt Clemens Busch ook over percelen Roten Schiefer (rode leisteen). Tijdens de wijn-spijsavonden maakt u kennis met de invloed van het terroir op de Riesling van de Pündericher Mariënbug.

Bio-dynamische wijnbouw

Al sinds eind jaren ’80 werkt Busch bio-dynamisch in de wijngaard en laat hij al zijn wijnen spontaan vergisten. Volgens vele wijnpublicisten en wijngidsen is Clemens Busch, mede vanwege zijn bio-dynamische benadering, als geen ander in staat om het terroir terug te laten komen in de wijnen.