• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Soave Classico Monte Tondo 90 punten in Wine Enthusiast

Door Artisan Wines op 21-03-2017

Het Amerikaanse vakblad Wine Enthusiast heeft de Soave Classico DOC van Monte Tondo beoordeeld met maar liefst 90 punten. In de recensie laat de redactie zich zeer lovend uit over deze witte wijn van de familie Magnabosco:

"Wat Gino Magnabosco en zijn dochter Marta aan het doen zijn met de Garganega druif is ronduit geweldig. Als winnaar van de prestigieuze Tre Bicchieri Award in de Gambero Rosso is het familiebedrijf  Monte Tondo zeer toonaangevend als het gaat om de productie van witte wijnen in Italië. Deze Soave is stuivend en schoon, stenig en geurig met schitterende aroma’s van citrus, groene appel en rijpe mango. Echt een geweldige wijn!"

De garganega-druiven die gebruikt worden voor de Soave Classico Monte Tondo zijn afkomstig van een wijngaard op een helling in de directe nabijheid van het wijndomein. Vanaf deze helling (Monte Tondo, een officiële cru binnen het Soave Classico gebied) heeft men een indrukwekkend uitzicht over de Po-vlakte. De bodem bestaat hier voornamelijk uit klei en kalksteen dat aan de Soave een sterke mineraliteit geeft en een intens fruitig bouquet.

Naast de Monte Tondo heeft de familie Magnabosco ook een perceel dat gesitueerd is op de Monte Foscarino. Een zeer steile helling op een vulkanische ondergrond, behorend tot de beste cru’s binnen het Soave Classico gebied. Van dit perceel wordt zowel de Soave Classico DOC “Casette Foscarin” als de Soave Classico Superiore DOCG “Foscarin Slavinus” geproduceerd. Eerstgenoemde wijn werd vorig als “winnaar” getest in het Nederlandse WineLife Magazine.