• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Silvaner Muschelkalk Weingut Porzelt geselecteerd als Premium Wine in Vins Gastronomiqes Controles

Door Artisan Wines op 10-03-2018

De Silvaner Muschelkalk van Weingut Porzelt valt wederom in de prijzen. Na eerder al te zijn uitgeroepen tot beste Silvaner van Duitsland in het Duitse vakblad Vinum en afgelopen jaar geselecteerd tot finalewijn van het Proefschrift Wijnconcours, is de Silvaner Muschelkalk deze maand geselecteerd door het Vins Gastronomiqes Controlès (VGC).

Wine & Food Association

De VGC is een initiatief van het Wine & Food Association dat zich sterk richt op sommeliers in het midden en hoge segment van de horeca. Iedere maand selecteert het VGC een aantal wijnen, onderverdeeld in een viertal categoriën: Huiswijn, Arrangementwijnen, verrassingen en premium selection.

Premium Selection

De Silvaner Muschelkalk is verkozen tot de categorie Premium Selection. Deze categorie staat voor de beste wijnen in een hogere prijsklasse, vanaf € 15,-. VGC omschrijft deze categorie als: "Sieraden voor elke wijnkaart, complex, rijk en evenwichtig."

Proefnotie Silvaner Muschelkalk 2015: 7,5/10 punten

Algemeen: "Bio-gecertificeerd. Andreas Porzelt (VDP-aspirantlid) staat bekend als Mr. Silvaner in de Pfalz. Perceel met +30 jaar oude wijnstokken, aangeplant op kalkrijke ondergrond. Spontaan vergist, deels gerijpt in eikenhout; gastronomische wijn."

Proefnotitie: "Silvaner, biologisch; strakke geur, heel fris met grassige tonen en verse kruiden; schone aanzet, fruitrijk, gemiddelde structuur, goede balans en lengte, opwekkend."