• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Sancerre Tradition 2022 Domaine Paul Cherrier als beste getest in De Grote Hamersma 2024

Door Artisan Wines op 17-06-2024

Sancerre is zonder meer de beroemdste witte wijn uit de Loire-vallei, Frankrijk. Inmiddels zou je zelfs kunnen stellen dat er sprake is van ‘een wereldmerk’. Geen witte wijn op deze aardbol is zo bekend als deze, gemaakt van de fijnste Sauvignon Blanc die deze regio te bieden heeft.

Top 10 beste Sancerre De Grote Hamersma 2024

Afgelopen week bracht De Grote Hamersma de actuele top 10 naar buiten van de beste Sancerre. Met stip op nummer 1 de Sancerre Tradition 2022 van Domaine Paul Cherrier. Onderstaand de proefnotitie:

Sancerre Tradition Paul Cherrier 2022

“Zijn fruit plukt hij rijp, zo te proeven. Zodoende treffen we niet de huiswijn van Professor Zuurbekje in het glas maar een aangenaam, sjiek gevulde Sancerre. Met lychees, roze grapefruit, witte besjes, oesterzoet-zilt en appeltjes in het gras. Niet te wuft, niet te stuivend en niet te nadrukkelijk. Aangenaam gelaagd, tintelende mineraliteit en buitengewoon verfijnd. De 2021 proefden we al eens. De verse 2022 is - ondanks wat heat spikes en droogte dat jaar- tenminste van hetzelfde kwaliteitsniveau. En presenteert zich - wellicht omdat er net wat eerder is geplukt - wat frisser. Komt 'm ten goede.”