• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 75

Restaurant Toscanini proeft wijn-spijscombi met Barolo Serralunga en Geodoro Menegotti

Door Artisan Wines op 20-04-2021

Diverse wijnimporteurs zonden begin dit jaar diverse proefflessen ten behoeve van de Wine Professional Wine Challenge. Van de 160 ingezonden wijnen werd de Langhe Nebbiolo van Principiano verkozen tot winnaar van de rode wijnen. 

Veel wijnen die geproefd werden voor de Challenge laten zich uitstekend inzetten in de gastronomie. Voor een sessie bij restaurant Toscanini in Amsterdam selecteerde het proefpanel een aantal van de mooiste Italiaanse wijnen die waren ingezonden. Twee wijnen van Artisan Wines, de Barolo Serralunga van Principiano en de Geodoro “Rosso del Veronese” van Menegotti, werden geselecteerd.

Barolo Serralunga met Ravioli di carne con burro zafferano 

Barolo Serralunga 2016, Ferdinando Principiano, Italië
Nebbiolo; elegante kleur, fraaie geur, evenwichtig, verleidelijk, mooi gerijpt rood fruit, klein zoetje, goede zuren en mooie spanning, beetje rustiek, smeuïg, goede tannine, soepel, slanke finale, goede lengte (13,5%)

Ravioli met kalf, kip, prosciutto, mortadella (worst), met botersaus met salie en saffraan.
Rijk, aromatisch en smaakvol gerecht, lekker smeuïg, mooi zoetje, uitstekend gedoseerde saus, parmezaan en een vleugje saffraan.

Wijn & spijs
Smakelijke combinatie met veel diepte. De wijn pakt veel aroma’s in het gerecht mooi op en maakt het geheel wat steviger en rustieker van toon. Uitstekend resultaat. 

Geodoro Rosso del Veronese Menegotti met Finanziera alla Piemontese

Geodoro, Menegotti, IGP Rosso del Veronese, Italië 2015
Corvina, rondinella, merlot; fraaie kleur, licht ontwikkelde geuraroma’s, mooi geëvolueerd, dik rijp fruit, klassieke ondertoon, sappige aanzet met volle, ronde fruitaroma’s, prima zuurgraad, vulling en spanning, serieuze, rijke wijn om bij te eten (15%)

Finanziera alla Piemontese
Vroeger een gerecht voor de armen, op basis van slachtafval, later ook populair bij welgestelden. Gemaakt van kalfsbovenbil, kalfszwezerik, hanenballen, hanenkammen, cornichons, populierleemhoed (paddenstoel), doperwten, gebakken spinazie en marsalasaus. Heerlijk aromatisch gerecht, stevig, vullend en smeuïg, met goede zuren.

Wijn & spijs
Deze vrij krachtige wijn met veel vulling en intense smaak is met zijn zoetje en rijpe tonen wellicht iets te overheersend bij dit gerecht. Het kan nét.