• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Mâcon-Chardonnay scoort 91/100 punten in La Revue de Vin de France

Door Artisan Wines op 25-07-2023

Mâcon-Chardonnay 2022 van Domaine Sallet krijgt maar liefst 91/100 punten in La Revue de Vin de France. Een zeer hoge score die de kwaliteit van deze wijn onderstreept.

Mâcon-Chardonnay

De Chardonnay is wellicht de meest beroemde druif ter wereld. Minder bekend is dat een dorpje in de Bourgogne dezelfde naam draagt. In de Mâconnais, een subregio in de Bourgogne, is het dorpje Chardonnay te vinden. In dit dorpje heeft Domaine Raphaël Sallet ook zijn wijngaarden. De wijnen afkomstig van deze wijngaarden dragen de naam Mâcon-Chardonnay, een aparte AOP (herkomstbenaming) voor wijnen uit de Bourgogne

La Revue de Vin de France

La Revue de Vin de France is één van de meest toonaangevende wijnvakbladen voor de consument in Frankrijk. Deze maand werd een aparte rubriek gewijd aan de Mâconnais. De Mâcon-Chardonnay van Domaine Sallet werd geproefd en beoordeeld met maar liefst 91/100 punten. Onderstaand de proefnotitie:

"Deze smaakvolle Chardonnay biedt een mooie zuivere smaak en onderscheidt zich door zijn respect voor het fruit, een vrij helder profiel en een lange afdronk met impressie van citroen. Goed niveau."