• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Antonio Menegotti brengt op 6 mei bezoek aan Nederland

Door Artisan Wines op 27-03-2017

Antonio Menegotti, eigenaar van het gelijknamige wijnhuis, brengt in mei dit jaar een bezoek aan Nederland. Op maandag 8 mei vindt namelijk de Italiaanse Wijnvakdag plaats in de Kookfabriek te Amsterdam, waar onder andere de wijnen van Menegotti gepresenteerd zullen worden. Deze wijnbeurs met uitsluitend Italiaanse wijnen is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement met veel horeca, pers en vakhandel als bezoekers. Om ook onze particuliere klanten de gelegenheid te bieden om kennis te maken met Antonio Menegotti en zijn wijnen, komt Menegotti al op 6 mei naar Nederland en organiseren wij zowel een overzichtsproeverij als een wijn-spijsavond. Beide events vinden plaats 

Overzichtsproeverij
Vanaf 14:00 tot circa 17:00 uur kunnen bezoekers diverse wijnen proeven en persoonlijk kennis maken met Antonio Menegotti. De proeverij wordt culinair omlijst met verse antipasti van chefkok Adriano Raimondi. Bij mooi weer vindt de proeverij plaats in de sfeervolle tuin van Villa Rozenrust. Meer info: klik hier.

Wijn-spijsavond
Aansluitend op de overzichtsproeverij zal vanaf 19:00 uur een wijn-spijsavond worden georganiseerd met uitsluitend de wijnen van Menegotti. Tijdens het 5 gangen-diner zal Antonio Menegotti zijn wijnen uitgebreid toelichten. Meer info: klik hier.

Morene
Het wijnhuis Menegotti is gevestigd in Villafranca, circa 20 kilometer ten zuiden van het Gardameer, niet ver van de stad Verona. De wijngaarden liggen grotendeels gesitueerd rondom het plaatsje Custoza, aangeplakt tegen de uitlopers van de Alpen. Vanaf deze plek heeft men een indrukwekkend uitzicht over de Po-vallei. De bodem bestaat hier uit morenisch gesteente: grote keien die in vroeger tijden door gletsjers zijn meegenomen.

Langdurige relatie
Onze samenwerking met Menegotti gaat terug tot 2004. Kort daarvoor hadden Antonio en zijn broer Andrea de leiding overgenomen van hun vader en oom. Hoewel het bedrijf toen reeds een zeer goede reputatie had opgebouwd in de regio, vooral met hun mousserende wijnen, was het wijnhuis Menegotti buiten de eigen regio nauwelijks nog bekend. Vol passie en ambitie hebben de beide broers het wijnbedrijf naar de top van de regio geleid en bekendheid verworven in zowel binnen- als buitenland.

Geodoro
Menegotti is inmiddels ook een gevestigde naam onder veel restaurateurs in Nederland. Diverse sommeliers werken graag met de aromatische en tegelijk elegante wijnen van dit wijnhuis. Naast de sublieme Spumantes die conform de metodo classico worden gemaakt en de breed toegankelijke witte wijnen, is vooral de “Geodoro” een icoonwijn in de markt. Deze rode wijn doet sterk denken aan een Amarone, één van de meest vermaarde wijnen van Italië.  

Tijdens de proeverij en de wijnspijsavond op 6 mei aanstaande krijgt u uiteraard volop de gelegenheid kennis te maken met Antonio Menegotti en zijn wijnen. Schrijf u daarom snel in en proef zelf waarom de wijnen van Menegotti zo mateloos populair zijn.