• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

20% korting op Picpoul de Pinet en Les Granges de Félines rosé

Door Artisan Wines op 13-07-2018

Aan aandacht hebben de Fransen deze zomer niet te klagen. Een plek in de finale van het WK-voetbal en de komende 2 weken ook nog eens volop aandacht voor de Tour de France. Wij willen niet achterblijven. Daarom komende week een tweetal Franse wijnen van Domaine de Belle Mare (Languedoc) in de aanbieding:

AOP Picpoul de Pinet

Picpoul is een klassiek druivensoort uit de Languedoc dat al sinds de oudheid langs de oevers van het Étang de Thau (binnenmeer) wordt aangeplant. Dit binnenmeer is een kweekvijver voor schaal- en schelpdieren.

Maritieme invloed
Picpoul de Pinet mag worden aangeplant in zes gemeenten binnen de driehoek Agde-Pézenas-Sète en betreft het grootste witte wijngebied binnen de Languedoc. De wijngaard van Domaine de Belle Mare ligt in het zuiden van de appellatie, direct grenzend aan het Étang de Thau. Het betreft een perceel met een vrij arme ziltige ondergrond bedekt met kalkafzetting. Het klimaat in de wijngaard wordt getemperd door de zeemist en frisse zeewind. Deze maritieme invloed is van grote invloed op de rijping van de druiven. Door de relatief trage rijping behoudt de Picpoul van Domaine de Belle Mare altijd een frisse zuurtegraad.

Chablis van het zuiden
Picpoul de Pinet is een uitermate geschikte wijn om te drinken bij vis en schaal- en schelpdieren, zoals oesters en mosselen. Niet zonder reden wordt Picpoul de Pinet ook wel de “Chablis van het zuiden” genoemd. Ook de combinatie met asperges is heel verrassend.

Persrecensies

In 2016 door Nicolaas Klei (ELSEVIER) geselecteerd tot de beste 60 wijnen van het jaar. Volgens Hamersma “een Picpoul die meegaat met zijn tijd. Vanwege de schroefdop. Maar ook vanwege een prettig opgewekte frisheid achter de perzik, rijpe appel, de bitters en de kruidensnuisterij.”

Les Granges de Félines rosé

Wijngaard in het gehucht “Félines” met uitzicht op het Étang de Thau, het grootste en diepste binnenmeer van de Languedoc. Een terras/bbq-rosé pur sang met een bloemig bouquet en een licht kruidige smaak. En tja, voor het geld hoef je het al helemaal niet te laten….

  • De aanbiedingen zijn geldig t/m 28 juli 2018
  • Bij besteding vanaf € 75,- worden uw wijnen franco huis geleverd;
  • U kunt de wijnen op afspraak ook afhalen in ons magazijn in 's-Gravenzande.