• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Wijndomein Kitsberg en Betuws Wijndomein scoren goud bij Keuring der Lage Landen 2021

Door Artisan Wines op 17-09-2021

Zeventien wijnen uit Nederland en België hebben zondag 12 september een gouden medaille ontvangen tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen in Kasteel Amerongen. Twee ervan werden uitgereikt aan Wijndomein Kitsberg en Betuws Wijndomein. Bovendien ontving Diederik Beker van Betuws Wijndomein een ereprijs voor Beste Wijngaardenier.

Pinot Blanc Kitsberg

Eén van de gouden medailles is voor de Pinot Blanc van Wijndomein Kitsberg, dat gelegen is in Haspengouw (België). De wijnstokken voor deze wijn staan aangeplant op een zeer kalkrijke onderbodem en dat geeft deze wijn naast zijn zachte smaakpalet ook de fraaie zuurtegraad. De wijn staat niet zonder reden op de kaart bij diverse sterrenrestaurants in België.

Zilver voor de Chardonnay Krachtig en Müller-Thurgau

Naast de gouden medaille voor de Pinot Blanc ontving wijnmaker Daniël Medarts ook een zilveren medaille voor zowel de Müller-Thurgau als de Chardonnay Krachtig. Evenals de Pinot Blanc kenmerken ook deze twee wijnen zich door hun fraaie minerale ondertoon.

Twee keer goud voor Betuws Wijndomein

Ook Betuws Wijndomein viel heel goed in de prijzen. Naast een gouden medaille voor de Cuvée Oud London en ontving wijnmaker Diederik Beker ook een award voor beste wijngaardenier. Tevens ontving hij ook een zilveren medaille voor de LingeWit Johanniter en de LingeRood Cuvee Barrique. Een zeer knappe prestatie uiteraard!