• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Weisser Burgunder Porzelt geselecteerd in Perswijn

Door Artisan Wines op 19-09-2014

De Weisser Burgunder Gutswein van Weingut Porzelt (Pfalz) is in de laatste editie van Perswijn (september-augustus) geselecteerd in de categorie betaalbare klasse: wijnen die van een uitstekende kwaliteit zijn én heel betaalbaar. Onderstaand de persrecensie:

"Weingut Porzelt is een mooi voorbeeld van de directe raakvlakken tussen de Pfalz en de Elzas. Het ligt in Klingenmünster, helemaal zuidelijk aan de Weinstrasse, op niet meer dan zo'n 15 kilometer van de Franse grens, waar de Elzas begint. Zoals de Elzas in de beschutting van de Vogezen ligt, zo is het hier het Pfälzer Wald dat de wijngaarden afschermt van de regen en de wind uit het (zuid)westen. Het wijngoed zelf spreekt van een 'mediterraan' klimaat, maar dat is weer een beetje overdreven. Op deze noordelijke breedte is het juist ook de nachtelijke afkoeling die zorgt voor de interessante aroma's en goede zuren, die wijnen als Weisser Burgunder (pinot blanc) zo interessant maken. Dit is er één uit de serie ‘Gutsweine’, de eenvoudigste serie van eigen druiven van het bedrijf. Voor ons helemaal goed genoeg. Heerlijk Pinot Blanc, met peer, meloen, perzik en gele pruimen, karakteristiek, fris, zacht en smaakvol.”
Beoordeling: ****(*) = zeer goed – uitstekend.

Ook de beide andere Weisser Burgunder in ons assortiment ontvingen een zeer goede recensie:

Weisser Burgunder Ortswein “Muschelkalk” 2011: ****(*) = zeer goed – uitstekend
perzik en peer, sappig, rijp en rijk, jeugdig, appel, veel nuances, rinsfris, smaakexplosie

Weisser Burgunder Lagenwein “Maria Magdalena” 2011: ***** = uitstekend (maximale score!)
mango en gele pruimen, krachtig, honing, vol en romig, exotisch en breed, fijne zuren

Andreas Porzelt is een bescheiden jonge dertiger, enorm gedreven en behorend tot de grootste talenten van de Pfalz. Niet zonder reden is hij is aspirant-lid bij het toonaangevende VDP (Verband Deutsche Prädikatsweingüter). De geheimen van de natuur, in combinatie met lage rendementen en een selectieve oogst, staan bij Porzelt garant voor de meest edele en verfijnde wijnen.