• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Vriendschap leidt tot unieke bier-wijn combinatie

Door Artisan Wines op 16-11-2022

Als sommelier Manuel Tavenier (De Dyck, Woubrugge) overstapt naar bierbrouwerij Eleven in Utrecht, blijft zijn vriendschap met Pieter-Dirk Roeleveld en Daniël Ros van Artisan Wines onveranderd. Sterker nog, tijdens een ontmoeting vatten de drie het wilde plan op om een speciaalbier te ontwikkelen en te laten rijpen op een eikenhouten vat van wijnbouwer Antonio Menegotti.

Wijnvaten van de Geodoro 

Artisan Wines importeert voor dit project authentieke Menegotti-vaten die sinds mensenheugenis zijn gebruikt voor de Geodoro-wijn. Eleven brouwt een kriekbier en laat dit rijpen in de vijf wijnvaten van elk 225 liter. Na 12 maanden is het bier op smaak en klaar om van te genieten. Vanuit de vriendschap neemt Eleven dit najaar Menegotti’s Geodoro op in zijn assortiment en komt Artisan Wines met een gelimiteerde cadeauverpakking.

Originele cadeauverpakking 

Deze cadeauverpakking bestaat uit een originele Menegotti wijnkist, gevuld met een fles Geodoro Rosso del Veronese én zes blikjes Amici d’Oro speciaalbier. De naam van het bier grijpt terug op de oorsprong ervan: het is geboren uit vriendschap. De Geodoro van wijnhuis Menegotti is een Amarone-achtige wijn van Corvina, Rondinella en Merlot druiven. Als die geplukt zijn, worden ze heel even gedroogd. Daarna rijpt de wijn 36 maanden op eikenhout.

Wild vergist en verse krieken

Het bier is tijdens de 12 maanden rijping altijd in contact geweest met verse krieken. Het is wild vergist met een Brett cultuur wat zorgt voor een gelaagde zuurgraad en een diepe smaak. Samen met de fruitige smaken vanuit de Geodoro en de invloeden van het eikenhout, geeft dit een gastronomisch bier dat past bij hoofdgerechten met eend, bieten en paddenstoelen. Ook bij desserts met pure chocolade, kersen en amandelspijs is er een geweldige bier-spijs combinatie.

Gelimiteerde oplage

Waarom Artisan Wines dit uitstapje naar het bierdomein maakt? Puur uit vriendschap én nieuwsgierigheid. En vanuit de wetenschap dat veel van relaties wijnliefhebbers pur sang zijn, maar wel van avontuur houden. De cadeauverpakking is in een gelimiteerde oplage van slechts 20 exemplaren verkrijgbaar via onze webshop!