• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Tenuta Gorghi Tondi te gast bij Voorjaarsproeverij 22 april

Door Artisan Wines op 05-04-2016

Afgelopen zomer bracht Artisan Wines een bezoek aan diverse wijnproducenten op Sicilië (Italië), waaronder ook Tenuta Gorghi Tondi. Dit zeer fraaie wijnbedrijf is gevestigd in het zuidwesten van het Italiaanse eiland, niet ver van Marsala nabij het stadje Mazara del Vallo. Een fascinerende plek met uitzicht op de Middellandse Zee.

Natuurreservaat 'Lago Preola e Gorghi Tondi'
De wijngaarden van Tenuta Gorghi Tondi worden omgeven door een natuurreservaat ‘Lago Preola e Gorghi Tondi’ dat sinds 1998 officieel erkend wordt door het Wereld Natuur Fonds (WWF). Verscholen in een vallei en bijna volledig aan het zicht onttrokken, ligt een verzameling van kleine meertjes die hun oorsprong te danken hebben aan corrosie van kalk. Dit zogeheten ‘karstlandschap’ is ontstaan doordat regen het land heeft uitgeholt. De natuurlijke oase vormt een toevluchtsoord voor beschermde vogels als reigers, haviken en wilde eenden. Naast dat het een pittoreske indruk achterlaat, is dit natuurreservaat van grote waarde voor de omliggende wijngaarden. Het is Tenuta Gorghi Tondi dan ook alles aan gelegen om in harmonie met als ook met repect voor de natuur de wijngaarden te bewerken. Deze biologische benadering sluit uiteraard naadloos aan bij de filosofie van Artisan Wines.

Voorjaarsproeverij
Afgelopen maand werden de wijnen van Tenuta Gorghi Tondi voor het eerst gepresenteerd aan de Nederlandse horeca en vakhandel tijdens de Italiaanse Wijnvakdag. Op vrijdag 22 april aanstaande kunt u als consument ook kennismaken met deze unieke en smaakvolle wijnen. Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij Vito Ficarrotta van Gorghi Tondi gevraagd naar Nederland te komen.

Tijdens de overzichtsproeverij zullen diverse wijnen van Tenuta Gorgi Tondi aan u worden gepresenteerd waaronder bekende Siciliaanse wijnen als grillo (wit) en nero d’avola (rood). Daarnaast echter ook wijnen van inheemse druiven als catarratto en zibbibo. Laastgenoemde druif komt van oorsprong uit Egypte en dankt zijn naam aan het Arabische woord zabīb dat zoveel wil zeggen als “krent” of “rozijn”.

Met de aanwezigheid van Vito Ficarrotta van Tenuta Gorghi Tondi belooft het dan ook een bijzondere proeverij te worden. Zorg daarom dat u erbij bent op vrijdag 22 april aanstaande bij Raimondi’s Villa Rozenrust in Leidschendam. Tijdens de proeverij met circa 25 verschillende wijnen worden tevens diverse antipasti (prosciutto, salami, formaggi en diverse gegrilde groenten) geserveerd.

Kijk ook op onze facebook-pagina voor een fotorapportage van Tenuta Gorghi Tondi.