• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Savennières Clos des Perrières krijgt fraaie beoordeling

Door Artisan Wines op 17-01-2017

Business France, de commerciële afdeling van de Franse ambassade, organiseert “Tastin France 2017” op dinsdag 24 januari a.s. te Amsterdam. 50 Franse wijnproducenten uit 11 Franse wijnregio’s presenteren die dag hun wijnen tijdens een doorlopende wijnproeverij voor uitsluitend horeca en vakhandel. Een dag eerder vindt dezelfde proeverij plaats in Brussel.

Het Belgische vakblad In Vino Veritas kreeg de gelegenheid vooraf de wijnen van diverse productenten te proeven en selecteerde de beste 20 wijnen. Tot deze fraaie selectie werd ook de AOC Savennières “Clos des Perrières” 2014 gekozen. Onderstaand de persrecensie:

“Helder goudgeel van kleur. Geur van patisserie, indrukken van madeleines met sinaasappel, citroentaart en gekonfijte witte vijgen. De smaak is heel open en eerlijk, met een lichte indruk van evolutie, deels sap van rabarber maar ook met een streepje hout. Mooie tegenstelling van smeuïgheid en levendigheid. Fraaie lengte met een zilte strakheid.

De 1,80 ha van de Clos des Perrières in Savennières bevindt zich op een glooiend perceel waar schist aan de oppervlakte komt, vandaar zijn mooie minerale indrukken.”