• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 85

Riesling weeks 2016: 15% korting op Duitse Riesling

Door Artisan Wines op 20-05-2016

Voor de zesde keer organiseren restaurateurs en wijnhandelaren samen met het Informatiebureau voor Duitse Wijn de RieslingWeeks. Van 27 mei t/m 16 juni 2016 staat Duitse Riesling centraal in de horeca en wijnwinkel.

Artisan Wines is al jarenlang erg gecharmeerd van Duitse wijnen, waaronder ook de Riesling. Ondanks dat de belangstelling en de populariteit van Duitse Riesling toeneemt, is het ons inziens nog altijd een ondergewaardeerde wijn. De Rieslings van bijvoorbeeld Weingut Clemens Busch behoren tot de absolute top en worden ook bij diverse sterrenrestaurants geschonken.

Waarom RieslingWeeks?
Veel consumenten hebben geen idee hoe gevarieerd en veelzijdig Duitse Riesling is. Riesling is bij uitstek een druivenras waarbij de terroir-eigenschappen duidelijke invloed heeft op de aroma en de smaak van de wijn. Met terroir doelen we op de combinatie van de bodemgesteldheid en de klimatologische omstandigheden.

Kenmerkend bijvoorbeeld voor een Riesling die afkomstig is van rode leisteen is de lichtkruidige toets in de wijn, veroorzaakt door het ijzer in de bodem. Een uitstekend exemplaar treffen we hiervan aan in de bio-dynamische Riesling “Vom Roten Schiefer” van Weingut Clemens Busch (Mosel).

Een Riesling uit de Zuid-Pfalz heeft daarentegen een heel ander karakter. De bodem bestaat hier overwegend uit Buntsandstein (zandsteen) of Muschelkalck (kalksteen). Vooral de Muschelkalk zorgt voor frisse, knapperige en minerale rieslings, terwijl Buntsandstein een meer crèmige toets geeft aan de wijn. Deze terroirverschillen weet Weingut Porzelt (biologisch gecertificeerd) heel mooi te etaleren in de wijnen.

Korting 15%
Tijdens de Rieslingweeks bieden diverse deelnemende restaurants een menu aan met bijpassend riesling-arrangement. U kunt echter ook thuis genieten. Artisan Wines biedt namelijk tijdens de Rieslingweeks maar liefst 15% korting op alle Duitse Rieslings in het assortiment.

[catalog-collection id="621"]