• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Riesling Vom Roten Schiefer Clemens Busch finalewijn Proefschrift Wijnconcours

Door Artisan Wines op 07-10-2014

De Riesling Vom Roten Schiefer van Weingut Clemens Busch is genomineerd tot finalewijn van het Proefschrift Wijnconcours. Maandag 13 oktober aanstaande wordt in de Sint Olafskapel van het NH Barbizon Palace Hotel in Amsterdam bekend gemaakt welke wijnen behoren tot de Wijnen van het Jaar 2014.

Honderden wijnen zijn door diverse importeurs ingezonden en door een deskundige jury, waaronder diverse vooraanstaande sommeliers, nauwkeurig beoordeeld. ‘Echt slechte wijnen vind je nauwelijks meer, ook de prijs-kwaliteitverhouding is over het algemeen goed. Maar welke wijnen zijn écht de moeite waard?’ Die vraag wordt beantwoord door het Proefschrift Wijnconcours.

Artisan Wines neemt via Wijnimport Scheveningen dit jaar voor het eerst deel aan het Proefschrift Wijnconcours. “Wij zijn daarom bijzonder trots en verheugd dat de Riesling “Vom Roten Schiefer” van Clemens Busch is genomineerd tot finalewijn van dit prestigieuze concours." Helemaal een verrassing is de nominatie niet, meldt Pieter-Dirk Roeleveld, eigenaar van Artisan Wines. “Wij kregen namelijk in de achterliggende jaren steeds complimenten van veel sommeliers over deze wijn”.

Clemens Busch is wijnmaker in Pünderich aan de Mosel en geldt als een pionier waar het gaat om biologisch-dynamische wijnbouw. De nadruk die Busch legt op de vitaliteit van de bodem en de wijnstok zorgt voor heel gezond druivenmateriaal. Hierdoor kunnen de wijnen spontaan vergisten en een bijzondere terroirexpressie geven. “De Riesling “Vom Roten Schiefer” is daar een treffend voorbeeld van”, aldus Roeleveld. “Rode leisteen wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan ijzer. Dit geeft de wijn een uitgesproken mineraliteit en decente kruidigheid. Om die reden is deze wijn uitstekend inzetbaar in de gastronomie.”

Aanstaande maandag zal de Riesling “Vom Roten Schiefer” gepresenteerd worden aan de gastronomie. Zowel sommeliers als detaillisten zijn van harte welkom dit evenement bij te wonen. Aanmelden is mogelijk via de website van The Wine and Food Association: http://www.thewinesite.nl/event-registration.

Het Proefschrift Wijnconcours gaat uit van The Wine & Food Association. Deze toonaangevende organisatie binnen de horecasector is uitgever van Proefschrift, De ProefKrant, restaurant- en hotelgids GaultMillau en Jaargids Wijn. Daarnaast organiseert The Wine & Food Association diverse tastings en evenementen zoals Wine Professional, Fine Food Professional, Nederlands Wine & Food Festival.

[catalog-collection id="23"]