• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

PERSBERICHT: Wijnimport Scheveningen verder onder de naam Artisan Wines

Door Artisan Wines op 10-03-2021

Westland, maart 2021
 
Wijnimport Scheveningen gaat verder onder de naam Artisan Wines. Dit besluit maken directeur/eigenaren Pieter-Dirk Roeleveld & Daniël Ros per ommegaande bekend.
 
Duitse, Franse en Italiaanse wijnen
Wijnimport Scheveningen is al jaren een bekende naam onder horeca en retail voor wat betreft de import van Duitse, Franse en Italiaanse wijnen. Gerenommeerde wijnhuizen, zoals Clemens Busch (Mosel), La Bastide Saint Dominique (Rhône), Menegotti (Veneto), Ferdinando Principiano (Piëmonte) en Gorghi Tondi (Sicilia) als ook diverse andere wijnhuizen behoren tot het portfolio. 
 
Keuze voor Artisan Wines drieledig
De keuze om enkel nog door te gaan onder de naam Artisan Wines is drieledig, zo lichten de beide eigenaren toe: “In de eerste plaats zijn we met ons kantoor en magazijn niet meer fysiek in Scheveningen aanwezig. Daarnaast is onze markt veel breder dan enkel Scheveningen/ Den Haag. Last but not least past de naam Artisan Wines beter bij de identiteit van onze onderneming.” 
 
Artisan, ontdek(t) het ambacht in natuurlijke wijn
Die identiteit blijkt vooral uit het type wijnen dat Artisan Wines importeert, of beter gezegd, ontdekt. “Artisan Wines betekent letterlijk ‘ambachtelijke wijnen’. Vanaf het eerste uur ligt onze focus op de import van authentieke en natuurlijke wijnen van kleinschalige wijnhuizen. De selectiecriteria ligt daarbij ontzettend hoog, hetgeen ook blijkt uit de zeer goede persrecensies en het type klanten die wij mogen beleveren, waaronder (sterren)restaurants en diverse wijnspeciaalzaken.”
 
Nieuwe huisstijl
Dat onderscheidingsvermogen komt ook tot uiting in de nieuwe huisstijl van Artisan Wines. Het nieuwe logo in de vorm van een druiventros bevat namelijk drie elementen:
 
  • Zeer strenge selectie;
  • Directe import en dus rechtstreeks contact met het wijnhuis en de klant;
  • Focus op natuurlijke (biologische) wijnen.
De aardse kleuren benadrukken het pure, authentieke karakter van de wijnen die daarmee de natuur reflecteren in de wijnen. 
 
Dezelfde service en betrouwbaarheid
Hoewel de naam is verandert, blijven de service en betrouwbaarheid volgens Roeleveld en Ros hetzelfde. “Zowel bestaande als toekomstige klanten kunnen rekenen op onze expertise en dienstverlening. Niet alleen wat betreft de kwaliteit van onze wijnen, maar ook voor wat betreft de leveringen, wijn-spijsadviezen, achtergrondinformatie et cetera. Bij een hoogwaardige, ambachtelijke wijn hoort immers ook een goede service.”
 
Over Artisan Wines
Artisan Wines is gespecialiseerd in de directe import van ambachtelijke, biologische wijnen van kleinschalige wijnhuizen uit België, Duitsland, Frankrijk en Italië. 
 
Noot voor de redactie
Wilt u meer weten over Artisan Wines of heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht? Neem dan contact op met Pieter-Dirk Roeleveld: 06 48547251
 
Wilt u graag kennismaken met ons portfolio aan wijnen? Wij maken uiteraard graag tijd voor u vrij.