• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Nieuw: Tussock Sauvignon Blanc

Door Artisan Wines op 24-10-2014

Nieuw in ons assortiment: Tussock Sauvignon Blanc van Woollaston Estate uit Nelson (Nieuw-Zeeland). De wijnstreek Nelson is klein, maar geliefd dankzij het grote aantal zonuren. Nelson ligt in het uiterste noorden van het Zuidereiland en ligt op ongeveer twee uur rijden van de wijnstreek Marlborough. De streek is een stuk kleiner dan Marlborough maar even succesvol met de Sauvignon Blanc.

Woollaston Estate is circa 50 hectare groot en timmert met de zeer talentvolle wijnmaker Shane Munn hard aan de weg. Zo schreef de Nieuw-Zeelandse wijnpublicist Bob Campbell eerder: ""The stature of this producer grows with every vintage." De biologische benadering met respect voor de natuur zorgt voor karaktervolle wijnen die hun herkomst weerspiegelen. Alle wijnen ondergaan spontane gisting en genieten van een geleidelijke rijping.

De Tussock Sauvignon Blanc is helder strogeel van kleur met groene reflecties. De wijn heeft intense aroma's van tropisch fruit en wilde bloemen. Een volle smaak met verleidelijk wit fruit, ondersteund door een mooie mineraliteit.

Hubreacht Duijker schreef eerder dit jaar over deze wijn: "Wat past hij prachtig bij groene en witte asperges, de TUSSOCK SAUVIGNON BLANC 2012. Zijn levendige, frisse, zuivere, ferme smaak heeft namelijk een aspergeachtig aroma, naast elementen van sappig groen fruit. Ongetwijfeld kan hij het ook goed vinden met fris aangemaakte salades, quiches en veel visgerechten."

[catalog-collection id="548"]