• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Nieuw: Pouilly-Fuissé en Saint-Véran Domaine Eric Forest, top-Bourgognes uit de Mâconnais

Door Artisan Wines op 11-01-2021

Hij werd eerder uitgeroepen tot ‘beste jonge talent van de Bourgogne’ en werkt vol vuur aan de herwaardering van de wijnen uit de Mâconnais. We hebben het over wijnmaker Eric Forest, gepassioneerde wijnmaker binnen AOC Pouilly-Fuissé.

Pouilly-Fuissé uit Vergisson

Eric Forest werkt met betrekkelijk weinig wijngaarden in Vergisson en Devayé. In 2000 produceerde hij nog slechts 8.000 flessen, inmiddels ligt dit aantal op circa 40.000 flessen op jaarbasis. Vergisson is één van de vier dorpen waarvan de wijngaarden behoren tot de AOC Pouilly-Fuissé. Dit dorp ligt circa 600 meter boven de zeespiegel en beschikt over een zeer kalkrijk terroir. Kenners zijn het er dan ook over eens dat de beste Pouilly-Fuissé uit Vergisson komen. 

Pouilly-Fuissé van Eric Forest

Pouilly-Fuissé van Domaine Eric Forest behoort tot de beste Chardonnay uit de Mâconnais (Bourgogne). Zijn wijnen kennen een enorme rijkdom en complexiteit gecombineerd met frisse, minerale zuren. Die fraaie balans maken zijn wijnen ontzettend populair bij de gastronomie, waaronder ook diverse sterrenrestaurants. Artisan Wines is dan ook verheugd de Pouilly-Fuissé van Eric Forest te kunnen toevoegen aan het assortiment.

Saint-Véran, het voordelige alternatief voor Pouilly-Fuissé?

Een beetje in de schaduw van de AOC Pouilly-Fuissé staan de wijnen uit de AOC Saint-Véran. Deze appellation uit 1971 strekt zich uit over een aantal dorpen in de omgeving van Saint-Vérand, die zijn "d" inmiddels is verloren. De AOC Saint-Véran bestaat uit twee gedeeltes: één ten noorden en één ten zuiden van de AOC Pouilly-Fuissé. Vooral de wijngaarden in Davayé genereren heel fraaie Chardonnays. Afhankelijk van de wijnmaker kan een AOC Saint-Véran daarom menig Pouilly-Fuissé overtreffen, terwijl de wijn veelal goedkoper is.