• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Inschrijving op legendarische Barolo Boscareto 2019 gestart - sluiting 11-05

Door Artisan Wines op 25-04-2024

Barolo exclusieve jaargangen. 

Barolo wordt ook wel “Koning der wijnen en wijn der koningen” genoemd. Dit geldt te meer voor de Barolo DOCG “Boscareto” 2019 van Ferdinando Principiano. Deze zeer exclusieve wijn is afkomstig van één van de beste wijngaarden in Barolo en wordt uitsluitend gemaakt in de beste jaargangen, zoals 2013, 2016 en 2019. Om alle liefhebbers de mogelijkheid te bieden deze bijzondere Barolo te bemachtigen, start Artisan Wines een voorinschrijving. Deze voorinschrijving sluit op 11-05.  Je kunt de bestelling rechtstreeks in voeren in onze webshop. 

Klik hier voor de --}  Barolo “Boscareto” {--en hier voor de --} Magnum Barolo"Boscareto {--

Mocht je de aantallen liever willen invullen in een bestelformulier, dan kan dat ook.  Klik hier voor ons bestelformulier https://forms.gle/UmzJ5oceZ8GuxWb87 

Barolo Boscareto 2019. 

Het vlaggenschip onder de Barolo’s van Principiano is de Barolo “Boscareto”. Boscareto is een wijngaard in Serralunga d’Alba, gelegen aan de voet van de beroemde cru “Francia”. De bodem bestaat hier uit zand en blauwe mergel met een onderlaag van kalk. Van alle Barolo geldt dat de wijnen uit Serralunga het meest mineraal zijn en ook het grootste bewaarpotentieel hebben (minimaal 25 jaar). Van de oudste en beste wijnstokken maakt Ferdinando zijn bijzondere Barolo “Boscareto”. Door het lage rendement (circa 35 hl/ha) is deze wijn zeer geconcentreerd. Na een rijping van maar liefst 4 jaar in Slavonisch eiken wordt de wijn gebotteld. Daarna rust de wijn nog ruim een jaar alvorens de wijn op de markt komt. In totaal worden slechts 4.000 flessen gemaakt. 

Investeren in Barolo? 

De Barolo "Boscareto" 2019 markeert een uitmuntende investeringskans. Antonio Galloni, een vooraanstaand Italiaans wijnspecialist, beschouwt de 2019 jaargang als het begin van een nieuwe cyclus van krachtige en excellente wijnen, na de minder sterke jaargang van 2018. Met een balans die kenmerkend was voor topjaren als 2016 en 1999, biedt deze jaargang een perfecte combinatie van rijpheid en structuur. De ideale klimatologische omstandigheden van 2019, zonder extremen en met een optimale late oogst, maken deze jaargang extra aantrekkelijk voor verzamelaars en investeerders. Zeldzaam en begeerd, de Boscareto uit deze jaargang belooft niet alleen nu geweldig te zijn, maar ook aanzienlijk in waarde te stijgen als een prachtig voorbeeld van wat Serralunga d'Alba te bieden heeft. Dit is uw kans om te investeren in een wijn die staat als een toonbeeld van kwaliteit en verfijning.

Koning der wijnen. 

Het resultaat van deze Barolo Boscareto 2019 is verbluffend. Het begint bij de fijne kruidige geuren, zoethout, leer, heerlijke rokerige nuances, gedroogde kruiden. Dan, wanneer de wijn meer in contact komt met zuurstof, worden deze aroma's versterkt en komen de diepe rijpe fruittoetsen naar boven, rijpe kersen, sappige zwarte bessen en bramen met fijne aroma's van bloemen en gedroogde bloemen. Intens in de mond met mooie zuurtegraad en complexe aroma's die lang blijven hangen in de afdronk. Dit is werkelijk de "koning der wijnen en wijn der koningen".

Allocatie

Door de grote vraag en het geringe aanbod geldt voor deze wijn een allocatie. Niettemin bieden wij graag de mogelijkheid deze bijzondere Barolo met een aantrekkelijke early bird korting van 10% aan te schaffen.

Maximum aantal flessen
In verband met de zeer geringe beschikbaarheid geldt per order een maximum van 12 flessen en 3 magnums (1,5 liter).

Deze actie geldt t/m zaterdag 11 mei as. Wij verwachten de eerste zending uit Italië eind mei in huis te hebben, waarna de wijnen worden uitgeleverd.