• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Inschrijving op legendarische Barolo Boscareto 2016 gestart - sluiting 31-12

Door Artisan Wines op 15-12-2021

Barolo 2016 ging de boeken in als één van de beste jaargangen ooit. Recent kwam de Barolo Boscareto 2016 van Ferdinando Principiano op de markt. Om alle liefhebbers de mogelijkheid te bieden deze bijzondere Barolo te bemachtigen, start Artisan Wines een voorinschrijving. Deze voorinschrijving sluit op 31-12. 

Barolo 2016 legendarisch 

Termen als ‘legendarisch’ en ‘subliem’ worden door zowel wijnboeren als wijnpublicisten gebezigd. Ook wijnmaker Ferdinando Principiano gaf eerder al te kennen in 30 jaar tijd niet zo’n goede oogst te hebben meegemaakt. Dit blijkt ook wel uit de uitzonderlijk hoge scores die zijn Barolo Serralunga 2016 en Barolo “Ravera” (cru) 2016 vorig jaar ontvingen in Wine Enthusiast, respectievelijk 96/100 en 98/100 punten.

Barolo Boscareto 2016

Echter, het vlaggenschip onder de Barolo’s van Principiano is de Barolo “Boscareto”. Boscareto is een wijngaard in Serralunga d’Alba, gelegen aan de voet van de beroemde cru “Francia”. De bodem bestaat hier uit zand en blauwe mergel met een onderlaag van kalk. Van alle Barolo geldt dat de wijnen uit Serralunga het meest mineraal zijn en ook het grootste bewaarpotentieel hebben (minimaal 25 jaar).

Barolo Boscareto, zeer exclusieve wijn

Van de oudste en beste wijnstokken maakt Ferdinando zijn bijzondere Barolo “Boscareto”. Door het lage rendement (circa 35 hl/ha) is deze wijn zeer geconcentreerd. Na een rijping van maar liefst 4 jaar in Slavonisch eiken wordt de wijn gebotteld. Daarna rust de wijn nog ruim een jaar alvorens de wijn op de markt komt. In totaal worden slechts 5.000 flessen gemaakt. 

Allocatie

Door de grote vraag en het geringe aanbod gold voor deze wijn een allocatie. Gelukkig wist Artisan Wines een aantal dozen te bemachtigen, zowel in de reguliere 75cl. als ook in 150cl. (magnum). De magnums zijn verpakt in een kistje met daarop het logo van Principiano gegraveerd. Daarmee een zeer exclusief en gewaardeerd relatiegeschenk...

Voorinschrijving gestart

Om alle liefhebbers de mogelijkheid te bieden deze bijzondere en legendarische Barolo Boscareto 2016 te bemachtigen, start Artisan Wines een voorinschrijving. Deze voorinschrijving sluit op 31-12.

 

Heeft u vragen omtrent deze wijn of omtrent de levering ervan, schroom niet contact met ons op te nemen.