• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Geodoro Menegotti 2012 verkrijgbaar

Door Artisan Wines op 02-06-2015

Geodoro Menegotti Rosso del Veronese IGT, de topcuvée van Azienda Agricola Menegotti, is weer verkrijgbaar. Vorige week arriveerde een pallet vanuit Italië, waarna diverse klanten konden worden beleverd.

Geodoro Menegotti wordt uitsluitend in de beste jaargangen geproduceerd. Door de relatief beperkte productie en de toenemende vraag, moesten diverse klanten in de achterliggende weken helaas worden teleurgesteld, omdat de vorige jaargang (2009) was uitverkocht.

Geodoro Menegotti wordt gemaakt van corvina (50%), rondinella (45%) en merlot (5%) en rijpt tenminste 24 maanden in Frans eikenhout. De wijn doet doet sterk denken aan de zeer bekende Amarone. Geografisch gezien vallen de wijngaarden van Menegotti echter buiten de grenzen van het Amarone-gebied. Om die reden, als ook vanwege de kleine toevoeging van merlot, gaat de Geodoro door het leven als een IGT-wijn. IGT staat voor Indicazione Geografica Typica en is te vergelijken met de franse term “Vin de Pays”. De kwaliteit van de Geodoro is er echter niet minder om. Integendeel, zo blijkt ook wel uit de sterk toenemende vraag naar deze wijn!

In vergelijking met een Amarone worden de druiven bij Menegotti later geoogst. Hierdoor worden volgens Antonio Menegotti meer voedingsstoffen uit de bodem gehaald met als gevolg meer concentratie en aroma in de druiven. Evenals bij de Amarone worden ook bij de Geodoro de druiven na de oogst gedroogd ten behoeve van meer suikers in de wijn, maar dan minder lang. Het resulteert in een zeer complexe en geconcentreerde wijn die tegelijk gekenmerkt wordt door een opmerkelijke elegantie.

Geodoro is een heerlijke genietwijn, uitstekend te combineren met gerijpte kazen, maar ook inzetbaar bij wild en gevogelte.

[catalog-product id="83"]