• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Dolcetto d'Alba Principiano geselecteerd in Perswijn

Door Artisan Wines op 25-03-2014

De Dolcetto d’Alba DOC 2011 van Ferdinando Principiano (Piëmonte) verkreeg een zeer goede recensie in het vakblad Perswijn (editie maart 2014).
Onder de vele ingezonden wijnen werd deze wijn geselecteerd vanwege de zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding en zuivere karakter.
De wijn werd beoordeeld met ****(*) = zeer goed – uitstekend. Onderstaand de persrecensie in Perswijn:

"Wijnmaker Ferdinando Principiano is een typische producent van de Langhe, het gebied van Barolo en omstreken. Zijn belangrijkste wijnen, zijn trots, zijn de Barolo’s. Grote wijnen, modern gemaakt, maar traditioneel genoeg. Maar dat wil niet zeggen dat hij zijn Dolcetto verwaarloost, integendeel zelfs. Zijn Dolcetto komt van mooie hooggelegen wijngaarden, op 400 meter, in de dorpen Sant’Anna en San Martino di Monforte d’Alba. Hij wordt helemaal opgevoed op roestvrijstaal, dus zonder hout, om een fruitige en sappige Dolcetto te maken. Maar hij is krachtig en breed van karakter, in deze mooie jaargang voor de Langhe. De geur barst van het fruit, met bosbessen en bramen, de smaak is dik en krachtig, rijp en intens, met fijne zuren en tannine; heerlijk rood."

[catalog-product id="211"]