• Specialist in biologische wijnen
  • Kleinschalige producenten
  • Geen verzendkosten vanaf € 100

Côtes du Rhône La Bastide Saint Dominique verkozen tot beste huiswijn van Den Haag

Door Artisan Wines op 12-01-2016

In het kader van de Proefschrift Nationale Huiswijn/ Open-Wijncompetitie 2016 is maandag 11 januari tijdens de Horecava-beurs in Amsterdam de AOC Côtes du Rhône van Domaine La Bastide Saint Dominique verkozen tot beste huiswijn van Den Haag in de categorie Eetcafé/ Brasserie/ Restaurant. De wijn wordt als open wijn geschonken bij Restaurant Floc in de Prinsestraat te Den Haag.

Uit handen van Juryvoorzitter Jan van Lissum werd de prestigeuze award uitgereikt. Van Lissum roemde de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van de wijn en gaf daarbij aan dat de wijn gekenmerkt wordt door de zuivere en elegante stijl, rijpe fruit en gepolijste tannines. “Een heel fraai glas, absoluut de mooiste in deze categorie”, aldus Van Lissum.

De Côtes du Rhône van Domaine La Bastide Saint Dominique wordt gemaakt van grenache en syrah en rijpt gedurende 12-18 maanden in zogeheten Cuves INOX, roestvrijstalen vaten. Daarmee worden de fruitige tonen en aroma’s des te beter bewaard. Eric Bonnet, wijnmaker en eigenaar van La Bastide Saint Dominique, streeft ernaar om zeer fruitige en elegante Rhône-wijnen te produceren.

Sinds 2013 zijn de wijnen van La Bastide Saint Dominique biologisch gecertificeerd. De wijngaarden liggen verspreid tussen Orange en Avignon die recht hebben op de naam AOC Côtes du Rhône. Daarnaast beschikt de familie Bonnet over een aantal van de beste percelen binnen de AOC Châteauneuf-du-Pape, waarmee zij jaarlijks hoge noteringen scoren in diverse toonaangevende wijngidsen.

Pieter-Dirk Roeleveld van Artisan Wines is erg blij met de prestigieuze award van de Nationale Huiswijn/ Open-Wijncompetitie van Proefschrift. “Domaine La Bastide Saint Dominique is een zeer betrouwbaar domein dat ieder jaar weer zeer goede kwaliteit weet te produceren. Een mooie erkenning voor ons streven naar de beste kwaliteit-prijsverhouding.”

Diverse restaurants in het midden en hoogsegment voeren de wijnen van La Bastide Saint Dominique op de wijnkaart, waaronder ook Restaurant Floc in Den Haag. Chef en eigenaar Rutger van Loon is uiteraard erg enthousiast over de verkiezing de beste huiswijn van Den Haag te voeren: “Wij krijgen veel lovende reacties op onze huiswijnen en bij velen is de Côtes du Rhône inmiddels favoriet. Een waardig visitiekaartje van ons restaurant!”

De Proefschrift Nationale Huiswijn/ Open-Wijncompetitie wordt sinds 2000 georganiseerd door The Wine and Food Association. De jury bestaat uit wijnjournalisten, sommeliers en restaurateurs. De wijnen worden beoordeeld op kwaliteit en originaliteit. Officiële partners van The Wine and Food Association zijn Alliance Gastronomique, Relais Restaurants, Jeunes Restaurateurs d’Europe, Les Patrons Cuisiniers en Gault Millau Nederland.

[catalog-product id="380"]